Rēzeknē policisti uziet marihuānas audzētavu

© unsplash.com

Pirms nedēļas Rēzeknes pusē par marihuānas audzēšanu aizturēts kāds vīrietis, informē Valsts policija.

Otrdien, 10.septembrī, likumsargi, pārbaudot operatīvo informāciju, Rēzeknes novada Feimaņu pagastā pie kāda 2004.gada dzimuša vīrieša konstatēja 18 marihuānas augiem līdzīgus stādus. Policisti marihuānas augiem līdzīgos stādus izņēma.

Citā kriminālprocesā policijas amatpersonas aizturēja minēto 2004. vīrieti un atsavināja pusotru gramu izžāvētas marihuānas. Likumsargi aizturēto personu ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Iepriekš vīrietis nebija nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar šiem notikumiem pret vīrieti ir sākti divi kriminālprocesi. Viens kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 256.panta 1.daļas, proti, par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Otrs kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas, proti, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.