Mācību "Namejs 2024" laikā Ludzas novadā sodīti 14 autovadītāji; kā rīkoties, redzot militārās tehnikas kolonnas?

© Ģirts Ozoliņš/MN

Valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā Ludzas novadā pret 14 vadītājiem sākti pārkāpuma procesi par ceļa nedošanu operatīvajam transportlīdzeklim, informē Valsts policija (VP).

Mācību laikā VP Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa amatpersonas pavadīja militārās tehnikas kolonnas no Rēzeknes novada teritorijas uz Ludzas novadu.

Vienas dienas laikā likumsargi sāka 14 administratīvā pārkāpuma procesus pēc Ceļu satiksmes likuma 63. panta 3. daļas par ceļa nedošanu operatīvajam transportlīdzeklim noteiktajā kārtībā. Par to likumā paredzēts naudas sods transportlīdzekļa vadītājam no 30 līdz 70 eiro.

VP vērš iedzīvotāju uzmanību, ka Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka gadījumā, ja tuvojas operatīvais transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu un sarkanu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu, citiem tajā pašā virzienā braucošo transportlīdzekļu vadītājiem un pretim braucošo transportlīdzekļu vadītājiem jādod tam ceļš, apturot transportlīdzekli pie ietves vai uz nomales, vai, ja tā aizņemta, - iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Transportlīdzekļu vadītājiem, kas tuvojas krustojumam no cita virziena ceļiem, jāaptur transportlīdzeklis pirms šķērsojamās brauktuves. Atsākt braukt drīkst tikai pēc tam, kad garām ir pabraucis transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu bākuguni, kurš brauc aiz pavadāmā transportlīdzekļa.

Jau ziņots, ka no 3. septembra līdz 8. oktobrim visā Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2024", kurās piedalīsies aptuveni 11 000 Latvijas un sabiedroto karavīru un zemessargu.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais