"Kas tie par ziliem brīnumiem?!" Cilvēki šokā par jauno autoostu Preiļos

© Ekrānuzņēmums/FB/Preiļu novada pašvaldība

Kopš septembra sākuma Preiļos autoostas vietā novietots kas tāds, ko vietējie sauc par "zilo brīnumu", bet amatpersonas - par "mobilo ofisu".

Sociālo tīklu lietotāji pauž savu neapmierinātību ar redzēto:

  • "Kāds fantāzijas lidojums kādam! Kāds idejas dziļums! Kāds izpildījums!!!! Fantastika!"
  • "Oi, oi! Nu slikti- progresa nav, fantāzijas lidojums zems, bez brillēm neredzās, ka "sirsniņmāja" vecās autoostas galā ( un gana labi aprīkota...). Nu VISS slikti! Jā, daudz kas ir slikti, bet, ņirdzot par savu pilsētu nekas cits nelien ārā- tikai inteliģences līmenis! Kandidējiet uz vietām Domē, varēsiet gan fantāzijas lidojumu attīstīt, gan progresu bīdīt, gan padziļināt savu ideju bedres!!! KO KONKRĒTI PAŠI ESAT DARĪJUŠI PILSĒ5AS LABĀ? Lai ieņirgtu, daudz izglītības nevajag..."
  • "Aizsūtīju Preiļu novada domei lūgumu, lai pakomentē , kas tas par "zilo brīnumu" ! Kas par to maksāja , cik ilgi tas tur atradīsies u.t.t..Tas nav normāli, ka par notiekošo pilsētā netiek sniegta laicīga informācija !"
  • "Kur sirsniņa?"

Preiļu novada pašvaldība skaidro, ka 2022. gada septembrī starp SIA “Jēkabpils autobusu parks” un Preiļu novada pašvaldību ir noslēgts nomas līgums, autoostas ēku iznomājot SIA “Jēkabpils autobusu parks”. Ņemot vērā to, ka nomnieka pienākums ir uzņemties pilnu atbildību par nekustamā īpašuma sakārtošanu, apsaimniekošanu un uzturēšanu kārtībā, kā arī visu nomas laikā konstatēto defektu un trūkumu novēršanu, kas traucē nekustamā īpašuma ekspluatāciju, par nomnieka līdzekļiem, uzņēmums, kamēr autoosta tiks savesta kārtībā, kasi pārnesis un uzstādījis biroja tipa konteinerā, turpinot nodrošināt autoostas pakalpojumu sniegšanu.

Kā informē uzņēmuma pārstāvji, mobilā ofisa konteiners tika atvests 29. augustā, savukārt kase savu darbību uzsāka 10. septembrī. Būve atrodas autoostas teritorijas iekšpusē, netālu no iekāpšanas platformām. Vienā pusē atrodas kase un otrā pusē izvietota uzgaidāmā telpa pasažieriem. Pagaidu telpas turpinās savu darbību, līdz tiks pārbūvēta Preiļu autoosta.
Preiļu novada pašvaldības speciālisti informē, ka kopumā Preiļu centra pārbūves darbi prasīs divus līdz trīs gadus. Kad autoostas ēka būs saremontēta, jaunais telpu apsaimniekotājs tiks noteikts nomas tiesību izsolē. Pašvaldība ir pateicīga visiem iedzīvotājiem par aktīvo iesaisti šajā jautājumā un pašvaldības speciālisti ir gatavi informēt par padarītajiem un ieplānotajiem darbiem, atbildēt uz jūsu jautājumiem un neskaidrībām, kā arī uzklausīt vēlmes un priekšlikumus.