Daugavpilī aizturēts vīrietis, kurš paveicis vairākas laupīšanas un zādzības; pret viņu uzsākti seši kriminālprocesi

© Dmitrijs Suļžics/MN

10.septembrī Valsts policijas amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus, Daugavpilī aizturēja kādu 1991.gadā dzimušu vīrieti, kurš laika posmā no 23.augusta līdz 10.septembrim veica divas laupīšanas un četras zādzības.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākti seši kriminālprocesi.

Zināms, ka šī gada 10.septembrī Valsts policijas amatpersonas uzsāka kriminālprocesu pret 1991.gadā dzimušu vīrieti, kurš Daugavpilī, pielietojot vardarbību, cietušajam vīrietim nolaupīja somiņu, kurā atradās nauda un dokumenti.

Tāpat pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu 8.septembrī. Vīrietis, pielietojot fizisku spēku, no cietušās nolaupīja somiņu, kurā atradās mobilie telefoni, nauda, dokumenti un ķēdīte.

Saistībā ar šiem gadījumiem ir uzsākti divi kriminālprocesi. Par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Likumsargiem izmeklēšanas procesā izdevās noskaidrot, ka aizturētā persona ir veikusi arī četras zādzības. 5.septembrī vīrietis Daugavpilī apzaga dzīvokli, iekļūstot tajā caur pirmā stāva logu. Tajā pašā dienā vīrietis iekļuva arī kādas mājas pagrabtelpā un nozaga makšķerēšanas piederumus un velosipēdu. Savukārt 29.augustā aizturētais vīrietis izsita automašīnas "BMW X5" logu un nozaga aptuveni 30 eiro. Tāpat vīrietis pastrādājis zādzību 23.augustā, kad iekļuva kādā vasarnīcā, uzlaužot ieejas durvis.

Saistībā ar šiem noziedzīgajiem nodarījumiem pret aizturēto personu ir uzsākti četri kriminālprocesi. Par šādiem noziegumiem likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".