Naktī Rēzeknē ļaunprātīgi aizdedzināti pieci transportlīdzekļi

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Rēzeknē pirmdienas naktī pēc ļaunprātīgas dedzināšanas sadeguši divi un bojāti pieci transportlīdzekļi, informē Valsts policija (VP).

Pašlaik zināms, ka pirmdien īsi pirms plkst.3 kāda nenoskaidrota persona ļaunprātīgi aizdedzināja transportlīdzekļus kādas mājas pagalma stāvlaukumā. Degšanas rezultātā dega septiņas automašīnas - "Volkswagen Polo", "Hyundai Santa Fe", "Mercedes Benz", "Volkswagen Passat CC", "Audi 80", "Volvo S60", "Škoda Karoq". Automašīnas "Škoda Karoq" un "Volkswagen Polo" nodega pilnībā, pārējie transportlīdzekļi degšanas rezultātā bojāti.

VP turpina noskaidrot notikušā apstākļus.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija aicina šī negadījuma lieciniekus, ka arī personas, kuru rīcībā ir jebkāda informācija kas var būt nozīmīga izmeklēšanā, sazināties ar VP pa tālruņiem 64603535, 110, e-pastu "ziemellatgale@latgale.vp.gov.lv" vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".