Zināms, kur nokritis Latvijā ielidojušais Krievijas militārais drons

© f64.lv, Kaspars Krafts

Krievijas militārais drons sestdien Latvijā nav nokritis tuvu kādām apdzīvotām vietām, ziņo Rēzeknes novada pašvaldība.

Kā aģentūrai LETA teica Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs (JV, "Par", Latgales partija), bezpilota lidaparāts esot nokritis "tīrumā" un nav skāris apdzīvotas vietas.

Drona nogāšanās nav pašvaldības civilās aizsardzības komisijas kompetencē un visus procesus uzrauga valsts aizsardzības resors, uzsvēra Švarcs, piebilstot, ka līdz ar to pašvaldības dienesti neesot tikuši iesaistīti.

Jau ziņots, ka sestdien Latvijā no Baltkrievijas ielidojis un pēcāk Rēzeknes novadā nokritis Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāts, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pēc Latvijas aizsardzības resora vēstītā, sākotnēja informācija liecinot, ka objektam Latvijā nav bijis "naidīgu mērķu", savukārt Baltkrievijas aktīvistu monitoringa organizācija "Belaruski Hajun" neizslēdza, ka Latvijas austrumos nogāzies "Shahed" tipa drons, kas sestdienas rītā lidojis pāri Baltkrievijas teritorijai.

Šodien plkst.14 Aizsardzības ministrijā notiks aizsardzības nozares pārstāvju preses brīfings, kurā tiks sniegta informācija par Rēzeknes novadā nokritušo bezpilota lidaparātu, aģentūru LETA informēja ministrijas Preses nodaļa. Preses brīfingā piedalīsies aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Gaisa spēku komandieris pulkvedis Viesturs Masulis.

Latvijā

“Izglāb mani! Mums ir dots laiks – viens mēnesis… Aizkrauklē tiek likvidēta kaķu biedrība “Felida”, jo pašvaldību neinteresē šo kaķīšu liktenis,” tīmeklī atrodam sūru ierakstu un kaķu skumjās acis, kas lūdz – izglāb mani! Ikviens, kuram sirds krūtīs, zina, cik reizēm ir grūti izglābt dzīvniekus. Bet glābšanu mūsu mazie brāļi ir pelnījuši tikpat daudz kā cilvēki. Vienkāršāk, protams, ir novērsties. Kāda situācija ir Aizkrauklē – novēršanās vai palīdzība?

Svarīgākais