VUGD steidz palīgā mežā pazudušam cilvēkam

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Jelgavas novada Kalnciema pagastā piektdien, 30.augustā, glābēji, izmantojot skaņas signālu, palīdzējuši no meža izkļūt cilvēkam, kurš bija apmaldījies, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks pagājušajā diennaktī dzēsts Dienvidkurzemes novada Tadaiķu pagastā, kur dega sausā zāle 1000 kvadrātmetru platībā.

Savukārt Mārupes novada Salas pagastā no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Piektdien saņemti vairāki izsaukumi uz ceļu satiksmes negadījumiem. Tostarp Cēsu novada Raiskuma pagastā bija notikusi vieglās un smagās automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no vieglās automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva mediķiem.

Līdzīgs izsaukums tika saņemts arī uz Limbažu novada Skultes pagastu, kur arī bija notikusi vieglās un smagās automašīnas sadursme. No vieglās automašīnas, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvots bojā gājis cilvēks. Notikuma vietā atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 45 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Jau vēstīts, ka piektdien, 30.augustā, Limbažu novada Skultes pagastā uz Tallinas šosejas (A1) notika frontālā sadursme starp kravas automašīnu "Scania" un vieglo automašīnu "Škoda". Ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas "Škoda" vadītājs.

Latvijā

No 16.septembra visu nākamo nedēļu visā Eiropas Savienībā (ES) norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" organizētā ikgadējā akcija "Drošības dienas", kuras laikā pievērsīs uzmanību ceļu satiksmes drošību prasību ievērošanas nepieciešamībai un mēģinās mazināt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un cietušo skaitu, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Svarīgākais