Likumsargi Latgalē mežā uziet marihuānas audzētavu

© unsplash.com

Šomēnes, veicot operatīvos pasākumus, kādā Augšdaugavas novada Līksnas pagasta mežā likumsargi atklāja teritoriju ar marihuānas stādiem, informē Valsts policija.

Kopumā likumsargi atsavināja 52 marihuānas stādus. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess.

Vēlāk aizdomās par narkotisku vielu saturošu augu audzēšanu policisti aizturēja kādu 1989.gadā dzimušu vīrieti. Viņš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256.panta pirmās daļas, proti, par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.