Policija aiztur jauniešus, kuri mēneša laikā mēģināja veikt vairākas zādzības

© Dmitrijs Suļžics/MN

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirknī sākti četri kriminālprocesi par augustā notikušām zādzībām Daugavpilī un Augšdaugavas novadā. Aizdomās par šo zādzību veikšanu policijas darbinieki aizturējuši divas nepilngadīgas personas un vienu pilngadīgu personu.

Valsts policija saņēma informāciju, ka 2024.gada 3.augustā kāds 2009.gadā dzimis jaunietis Daugavpilī no nožogotas teritorijas veica velosipēda zādzību. Savukārt 2024.gada 9.augustā tas pats jaunietis kopā ar kādu citu arī 2009.gadā dzimušu jaunieti Augšdaugavas novadā Naujenes pagastā mēģināja veikt degvielas zādzību no uzpildes mucas, bet noziegumu neizdevās izdarīt līdz galam no vainīgā neatkarīgu iemeslu dēļ. Saistībā ar šiem gadījumiem uzsākti divi kriminālprocesi.

Cita procesa ietvaros 17.augustā iepriekš minētie jaunieši atkal mēģināja veikt degvielas zādzību jau Augšdaugavas novada Prodes pagastā. Jaunieši mēģināja nozagt no diviem transportlīdzekļiem aptuveni 1300 litrus degvielas, bet arī šo noziegumu neizdevās izdarīt līdz galam. Jāmin, ka Valsts policijas darbinieki kriminālprocesa ietvaros aizturēja divus jauniešus, kuri kriminālprocesā tika atzīti par aizdomās turētiem.

Attiecībā pret aizdomās turētiem Valsts policija vērsās tiesā ar ierosinājumu piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli - apcietinājumu. Attiecībā pret vienu - tiesa apmierināja ierosinājumu un piemēroja apcietinājumu, savukārt otram aizdomās turētajam piemērot apcietinājumu - atteica.

Saistībā ar šiem trim gadījumiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību. Par šo noziedzīgo nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat aizvadītajā nedēļā Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas aizturējušas, kādu 1990.gadā dzimušu vīrieti, kurš Daugavpilī automašīnai "VW Touareg" izsita aizmugurējo stiklu un nozaga transportlīdzeklī esošās mantas, kuru kopējais zaudējums sastāda 450,00 eiro. Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas pie aizturētās personas kratīšanas laikā izņēma iepakojumu ar baltas krāsas, nezināmas izcelsmes pulverveida vielu 0,7 gramus, iespējams, tā satur narkotiskas vai psihotropas vielas, izņemtajai vielai nozīmēta ekspertīze.

Personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību. Par šo noziedzīgo nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais