Izmeklēšanas "augļi" Latgales reģionā: narkotikas, cigaretes un pašgatavots alkohols

© Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģiona nodaļas amatpersonas un Dienvidlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus, aizturēja vienu vīrieti par narkotisko vielu realizāciju, kā arī citas kratīšanas laikā izņēma cigaretes un pašizgatavotu alkoholu. Saistībā ar abiem gadījumiem uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Šā gada 14. augustā Dienvidlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, t.i., par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā, Daugavpilī aizturēja kādu 2003. gadā dzimušu vīrieti. Kratīšanas laikā pie vīrieša atrada un izņēma 150 gramus izžāvētas marihuānas un skaidru naudu - 615,00 eiro.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Citā kriminālprocesā Rēzeknē Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģiona nodaļas amatpersonas veica kratīšanu nelikumīgā tirdzniecības vietā pie 1951. gadā dzimuša vīrieša. Kratīšanas laikā likumsargi izņēma 19 420 gab. cigarešu un 40 litrus pašizgatavota alkohola.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju. Par šādu noziegumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Svarīgākais