Cēsu novads atvēlēs ceturtdaļmiljonu eiro skolēnu Dziesmu un deju svētku kustībai

© Kaspars Krafts/F64

Cēsu novada pašvaldība atvēlēs 278 000 eiro gadā skolēnu Dziesmu un deju svētku kustībai, informēja pašvaldības Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītājs Aleksandrs Abramovs.

Cēsu novada domes sēdē nolemts turpmāk papildus finansēt interešu izglītības nodarbības Dziesmu un deju svētku kustības tradīciju uzturēšanai, lai stiprinātu skolēnu Dziesmu un deju svētku kustību, kā arī gatavotos nākamā gada Skolu jaunatnes dziesmu svētkiem.

Jau iepriekš nozares profesionāļi pauduši bažas, ka skolās kori un deju kolektīvi ir gājuši zudumā vai samazinājušies, tādējādi ilgtermiņā būtiski ietekmējot Latvijas Dziesmu un deju svētku kustību.

Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Egliņš-Eglītis (JV), komentējot lēmumu, skaidro, ka reaģējot uz šīm bažām un uzklausot skolu vadītājus, turpmāk pašvaldības papildu finansējums interešu izglītībai skolās tiks novirzīts tieši Dziesmu un svētku kustības nodrošināšanai, tādējādi finansējot koru, deju kolektīvu, skolas orķestru, lietišķo mākslas studiju darbību.

Turpinot pilnveidot Cēsu novada izglītības sistēmu, apstiprināti vēl vairāki grozījumi esošajos noteikumos, kas regulē pedagogu un atbalsta personāla amata vienības un darba slodzes pašvaldības izglītības iestādē. Piemēram, papildu finansējums būs pieejams arī atbalsta personāla nodrošināšanai izglītības iestādēs, lai finansētu skolotāju logopēdu skolēniem ar valodas traucējumiem, speciālos pedagogus skolēniem ar redzes traucējumiem, kā arī ar jauktiem attīstības traucējumiem.

Veiktie grozījumi veicinās efektīvu resursu izmantošanu, stiprinot izglītības kvalitāti, uzskata pašvaldība.

Noteikumi stāsies spēkā šā gada 1.septembrī.

Svarīgākais