Liepājniekus aicina parakstīties par maksas stāvvietu likvidēšanu pilsētā

© nra.lv

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par maksas stāvvietu atcelšanu Liepājā.

Iniciatīvas autors ir Uldis Akselrods. Viņš skaidro, ka Liepājā tiek ieviestas arvien jaunas zonas, kurās par auto novietošanu ir jāmaksā. Vienlaikus nekas netiekot darīts, lai veidotu ietilpīgas autostāvvietas pieprasītākajās pilsētas vietās.

Idejas autora ieskatā Liepājas izmēra pilsētā var iztikt bez maksas autostāvvietām. Piemērs, ka tas ir iespējams, esot Ventspils, kur maksas autostāvvietu nav vispār.

Tāpēc, viņaprāt, ir jāizveido ietilpīgas autostāvvietas uz pilsētai piederošajiem neapbūvētajiem zemes gabaliem Jūrmalas parka un pilsētas centra tuvumā. Ir arī jāatpērk no īpašniekiem un jāpārveido par autostāvvietām neapbūvētie laukumi pilsētas centrā, uzskata Akselrods.

Iniciatīvas pieteicējs akcentē, ka, plānojot ielu rekonstrukciju, ir jāpalielina, nevis jāsamazina, autostāvvietu skaits attiecīgajā teritorijā. Vēl būtu jālikvidē SIA "Liepājas autostāvvietas", kas, kā uzskata idejas autors, neko nedarot autostāvvietu ierīkošanā, tikai iekasē naudu par tām nedaudzajām stāvvietām, kas pilsētā pieejamas šobrīd.

Priekšlikuma rosinātāja ieskatā, atceļot maksu par autostāvvietām un ierīkojot pietiekamā skaitā bezmaksas stāvvietas, tiktu uzlabota pilsētas pieejamība gan iedzīvotājiem, gan tūristiem un tiktu spodrināts Liepājas kā draudzīgas un visiem pieejamas pilsētas tēls. Iegūtu arī maksas stāvvietu zonām pieguļošo ielu iedzīvotāji, jo pēc kārtējo maksas zonu izveides visi savus auto cenšas novietot tuvējās ielās, kur maksas vēl nav.

Par iniciatīvu saskaņā ar likumu aicināti parakstīties Liepājā deklarētie iedzīvotāji vai personas, kam tur ir nekustamais īpašums.

Svarīgākais