Aglonas svētku laikā policija strādās pastiprinātā režīmā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā Valsts policijas (VP) amatpersonas strādās pastiprinātā režīmā un rūpēsies par iedzīvotāju drošību un kārtību, aģentūru LETA informēja policijā.

VP darbinieki uzraudzīs ceļu satiksmes drošību un sabiedrisko kārtību, nepieciešamības kārtā palīdzēs arī cilvēkiem.

Likumsargi atgādina, ka vietās, kur pulcējas liels cilvēku skaits, ir viegli pazust, tāpēc apmeklētājiem ir jārūpējas par savu un īpaši par bērnu drošību. Gadījumā, ja bērns vai pieaugušais pazūd, jāvēršas pēc palīdzības pie policijas darbiniekiem vai pasākuma organizatoriem.

Tāpat Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībniekus aicina parūpēties par savām somām un citām personīgajām lietām, tai skaitā neatstāt tās teltīs. Vienlaikus likumsargi aicina izvērtēt, vai uz pasākumu nepieciešams ņemt līdzi vērtīgas lietas.

Gadījumos, ja tiek atrastas pazaudētas lietas, VP aicina nodot tās bazilikas Tūrisma informācijas centrā vai policijas darbiniekam. Pēc pasākuma norises beigām atrastās mantas tiks nodotas VP Ziemeļlatgales iecirknim Preiļos, Talsu ielā 2, kur īpašnieks tās varēs saņemt atpakaļ.

Svētku norises laikā virs pasākuma vietām ir aizliegts izmantot bezpilota gaisa kuģus bez svētku organizatora un pašvaldības saskaņojuma.

Vietējos iedzīvotājus VP aicina būt saprotošiem pret dažādiem satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem, bet visus ceļu satiksmes dalībniekus lūdz pārvietoties atbilstoši noteikumiem un būt tolerantiem vienam pret otru. Autovadītājiem jāņem vērā, ka pa autoceļiem Aglonas virzienā virzās svētceļnieku grupas, un ir jābūt piesardzīgiem, tās apbraucot. Tāpat policija atgādina svētceļniekiem, ka, pārvietojoties pa brauktuves nomali diennakts tumšajā laikā, gājējiem un arī velosipēdistiem jāatceras par atstarotāju lietošanu, lai neapdraudētu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Jau ziņots, ka no šodienas Aglonā gaidīti svētceļnieki un ticīgie uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem.

Svarīgākais