No šodienas Aglonā gaidīti svētceļnieki un ticīgie uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem

© Ģirts Ozoliņš/MN

No šodienas Aglonā gaidīti svētceļnieki un ticīgie uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem, kas norisināsies 15.augustā, liecina informācija Latvijas Romas Katoļu baznīcas mājaslapā.

Šodien Aglonā dievkalpojumu laikā tiks īpaši pieminēti visi slimnieki, 12.augusta lūgšanas būs veltītas ģimenēm, 13.augustā tiks aizlūgts par mieru, kā arī aicinājumiem uz priesterību, bet 14.augustā jau tiks svinēta svētā Meinarda, Latvijas apustuļa, svētki. Šajās dienās bazilikā un tās sakrālajā laukumā vairākas reizes dienā dažādi priesteri svinēs Svēto Misi, kā arī būs Rožukroņa un citas lūgšanas, informē Katoļu baznīcas informācijas aģentūra (KABIA).

Šajās dienās Aglonā turpinās ienākt svētceļnieki, kas mēro ceļu uz svētvietu no dažādām Latvijas vietām. Viņiem veltīts dievkalpojums tradicionāli notiks 14.augusta pusdienlaikā. Dievkalpojumu vadīs Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps Andris Kravalis un tā laikā būs iespēja uzzināt, no kādām vietām Aglonā ienākuši svētceļnieki.

14.augustā plkst.18.30 ar vesperēm sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinībās. Vigīlijas Svēto Misi plkst.19 Aglonā svinēs Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. Savukārt plkst.22 bazilikas sakrālajā laukumā norisināsies tradicionālais Tautas krustaceļš, kuru šogad vadīs priesteri Staņislavs Prikulis un Juris Skutels.

Svētku galvenais dievkalpojums paredzēts 15.augustā plkst.12. To vadīs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Svētku laikā bazilikas sakrālā laukuma labajā pusē būs izvietotas Baznīcas organizāciju un kopienu teltis, kurās būs iespēja iepazīt dažādas Baznīcas iniciatīvas, kā arī iegādāties garīga rakstura literatūru, pavadīt laiku sarunās, iesaistīties dažādās aktivitātēs, informē aģentūrā.

Savukārt Aglonas bazilikas kriptā 14.augustā plkst.15.15 uz katehēzi aicinās Rīgas Agustākais reliģijas zinātņu institūts. Šoreiz uzmanības centrā būs saruna par laiku kā Dieva dāvanu un uzdevumu, norāda KABIA.

Tāpat aģentūrā informē, ka 14. un 15.augustā tiks norīkoti vilcienu reisi maršrutā Rīga-Aglona. No Rīgas uz Aglonu vilciens 14.augustā aties plkst.14.18, bet no Aglonas uz Rīgu - 15.augustā plkst.16.31.

Līdztekus KABIA atzīmē, ka svētku norisei būs iespējams sekot līdzi arī medijos. Piemēram, radio "Marija" organizēs gan dievkalpojumu tiešraides, gan reportāžas no Aglonas.

Svarīgākais