FOTO. Aizputē atklāts mūziķa Mārtiņa Freimaņa piemiņas soliņš

© Krista Vanaga

Aizputē atklāts mūžībā aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa piemiņas soliņu, savukārt Aizputes tirgus laukumā plkst.22 notiks grupas "Tumsa" koncerts, aģentūru LETA informēja izdevniecības "MicRec" pārstāve Līga Zemdega.

Ar "Mārtiņa Freimaņa fonda" atbalstu klajā nāks grupas "Tumsa" pirmie dziesmu ieraksti, kuros kā solists piedalījās Freimanis. Līdz šim 1996.gadā Liepājas "Rietumu radio" studijā veiktie 14 dziesmu ieraksti bija sakopēti vien pāris audiokasetēs un publiski nebija pieejami.

Krista Vanaga

Zemdega atzīmē, ka tehniski ieraksts ir tālu no pilnības, taču tajā klausāmi gan publiski nekad agrāk nedzirdēti skaņdarbi, gan Freimaņa centieni dziedāt kā rokgrupas "Līvi" dalībniekam Jānim Grodumam, gan viņa pirmās balādes angļu valodā.

Krista Vanaga

Pasākumi noris Aizputes pilsētas svētu laikā. Freimaņa muzikālo soliņš atradīsies pie Aizputes pilsmuižas ar skatu uz dzirnavu dīķi. Savukārt grupas "Tumsa" koncertā varēs dzirdēt apvienības pašreizējos mūziķus. Grupā joprojām muzicē grupas dibinātājs un dziesmu autors Jānis Daugalis un ģitārists un dziesmu autors Haralds Dekslers. Jaunais apvienības solists ir Jānis Dreimanis, kura tēvs Viktors Dreimanis ilgu laiku bija Liepājas grupas "Credo" dalībnieks, ir arī viens no aktīvākajiem jauno dziesmu tekstu autoriem.

Krista Vanaga

Krista Vanaga

Krista Vanaga