Pūrē pieķerts ļoti pārgalvīgs autovadītājs, kurš pārsniedza ātrumu par 69 km/h

© Aivars Ķesteris/F64

Otrdien Tukuma novada Pūrē aizturēts autovadītājs, kurš ar transportlīdzekli pārvietojās ar ātrumu 119 kilometri stundā (km/h), informē Valsts policija (VP).

Plkst.20.10 policijas amatpersonas Tukuma novadā, apdzīvotā vietā "Pūre", apturēja automašīnu "Audi", kuru vadīja vīrietis un vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 km/h, viņš pārvietojās ar ātrumu 119 km/h, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 69 km/h. VP pret vīrieti sākts administratīvā pārkāpuma process par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par šādu administratīvu pārkāpumu piemēro naudas sodu no 1040 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz laiku no deviņiem līdz 12 mēnešiem.

Bet ap plkst.18.20 Tukuma novadā, uz Ventspils šosejas, apturēts vīrietis, kurš vadīja automašīnu "Ford" ar braukšanas ātrumu 132 km/h vietā, kur atļauts pārvietoties ar 90 km/h. Tāpat vīrietis vienlaikus apdzina vairākus kolonnā braucošus transportlīdzekļus, kā rezultātā tika radīta bīstama situācija un traucējumi vienmērīgai satiksmes kustībai pa pretējā virziena joslu braucošajiem transportlīdzekļiem.

Pret vīrieti sākti administratīvo pārkāpumu procesi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un agresīvu braukšanu.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais