Arī Ropažu iedzīvotāji var pieteikties pabalstam vētras radīto zaudējumu mazināšanai

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ropažu novada iedzīvotāji var pieteikties pabalstam vētras radīto zaudējumu mazināšanai vai novēršanai, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Tiesības saņemt vienreizēju pabalstu krīzes situācijā ir mājsaimniecībai, kura deklarējusi savu dzīvesvietu Ropažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā katastrofas vai citu no mājsaimniecības gribas neatkarīgu apstākļu dēļ, ja pati saviem spēkiem nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un tai ir nepieciešama psihosociāla vai materiāla palīdzība.

Pabalsta saņemšanai mājsaimniecībai jāiesniedz sociālajā dienestā iesniegums par pabalstu krīzes situācijā ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā, skaitot no dienas, kurā radusies krīzes situācija.

Iesniegumam jāpievieno dokumenti vai informācija par apstākļiem, kas radījuši mājsaimniecības nonākšanu krīzes situācijā.

Iesniegumu iespējams iesniegt klātienē vai e-pastā "socialais.dienests@ropazi.lv", vai pa pastu.

Sociālā dienesta speciālisti veiks mājsaimniecības krīzes situācijas novērtējumu, nepieciešamības gadījumā piesaistot citus speciālistus, sagatavojot par to atzinumu.

Pabalstu piešķir mājsaimniecībai līdz valstī noteiktās minimālās mēneša algas apmēram viena gada laikā.

No šī gada 1.janvāra minimālā mēneša darba alga noteikta 700 eiro apmērā.

Sociālie pakalpojumi tiek nodrošināti prioritārā kārtībā un atbilstoši katastrofas cēloņiem, veidam un apmēram.

Kā ziņots, aizvadītājs nedēļas sākumā Latvijas centrālajā daļā plosījās vētra un stiprs lietus. Vētras radīto postījumu likvidēšanā iesaistījušies ne tikai ugunsdzēsēji glābēji, bet arī pašvaldību un citi dienesti, zemessargi, brīvprātīgie un pašvaldību ugunsdzēsēji, nevalstiskās organizācijas un paši iedzīvotāji.

Kopumā no svētdienas vakara līdz otrdienas rītam 112 Kontaktu centrā saņemti apmēram 1300 pieteikumi par vēja un lietus radītajiem postījumiem,

Visvairāk pieteikumu jeb gandrīz 600 ir no Rīgas iedzīvotājiem, savukārt par vēja postījumiem Jūrmalā un Rīgas reģionā ziņots gandrīz 500 reižu. Zemgalē pieteikti 200 postījumi, Kurzemē 25, Vidzemē 13 un Latgalē divi.

Latvijā

Ārlietu ministrijā (ĀM) pirmdien ieradies Krievijas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis, kuram izteikts kategorisks Latvijas protests saistībā ar sestdien, 7.septembrī, Rēzeknes novadā nokritušo Krievijas militārās nozīmes "Shahed" tipa bezpilota lidaparātu, kas bija aprīkots ar sprāgstvielām un ielidoja Latvijas gaisa telpā no Baltkrievijas.

Svarīgākais