Jelgavā atjaunota satiksme iepriekš applūdušajās ielās; daļai jelgavnieku joprojām nav elektrības

© Dmitrijs Suļžics/MN

Jelgavā ūdens no pilsētas ielām novadīts un atjaunota satiksme visos iepriekš plūdu dēļ slēgtajos ielu posmos, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Pasta un Jāņa ielas krustojumā visu nakti papildus lietusūdens sūknētavai strādāja divi lieljaudas sūkņi, atsūknējot ūdeni no Mātera, Vaļņu, Stacijas, Zirgu un Pulkveža Oskara Kalpaka ielas kvartāla.

Ūdens no šīm ielām ir praktiski novadīts, un šorīt satiksmei atvērti arī slēgtie Mātera ielas, Zirgu ielas un Pulkveža Oskara Kalpaka ielas posmi.

Līdz ar to pilsētas 2. un 4. maršruta autobusi kursē pa ierasto maršrutu.

Tāpat, noslēdzot ūdens atsūknēšanu ar papildu lieljaudas sūkņiem Pasta un Jāņa ielas krustojumā, transporta kustība atjaunota arī Zemgales prospektā no Sporta ielas līdz Palīdzības ielai.

Taču pēc plūdiem vairākās Jelgavas ielās ir izveidojušies iegruvumi, tāpēc autovadītāji aicināti braukt uzmanīgi. Pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecībā" norāda, ka izveidojies iegruvums pie Skolotāju ielas 8, tāpēc satiksmei slēgta Skolotāju iela. Iegruvums izveidojies arī pie Savienības ielas 1a, un tas ir norobežots, taču satiksme iespējama pa vienu braukšanas joslu. Norobežots arī iegruvums Pasta un Jāņa ielas krustojumā un pie Pētera ielas 32.nama, taču šīs ielas ir izbraucamas.

Savukārt SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) Avārijas dienests turpina ūdens atsūknēšanu no apsaimniekoto daudzdzīvokļu ēku applūdušajiem pagrabiem. Vakar ūdeni atsūknēja 17 mājām, kurās arī atjaunota elektrības piegāde. Darbs joprojām turpinās un šodien JNĪP paredz, ka elektrības pieslēgumu būs iespējams atjaunot vēl sešām mājām - Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 35, Pērnavas ielā 2, 17 un 19, kā arī Mātera ielā 31 un 33.

Ūdens atsūknēšana no applūdušo māju pagrabiem turpinās, un tas tiek nodrošināts ar desmit sūkņiem. Kopumā applūdušas bija 69 uzņēmuma apsaimniekotās mājas.

Taču joprojām ir daudzdzīvokļu nami, kuros drošības apsvērumu dēļ elektrību pieslēgt vēl nav iespējams. Visticamāk, šodien vēl nevarēs atjaunot ro Pasta ielas 55., 57., 59. un 61.namam, kā arī Jāņa ielā 2 un Zemgales prospektā 2. Šajās mājās elektrība tiks pieslēgta, tiklīdz tas neradīs drošības apdraudējumu.

Kā ziņots, līdz pirmdienas vidum Jelgavā bija saņemti pieteikumi par stiprā lietus un vētras postījumiem no 120 daudzdzīvokļu mājām un ap 80 viendzīvokļa mājām.

Diennakts laikā nolija tuvu divu mēnešu normai. Tādu ūdens daudzumu Jelgavas sūknētavas nespēja novadīt, lai gan strādāja ar pilnu jaudu.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais