Vidzemē piefiksēts "Porsche", kas traucies teju uz 180 km/h

© Pixabay

Sestdien, 27.jūlijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona Rietumvidzemes iecirkņa reaģēšanas nodaļas amatpersonas, pildot dienesta pienākumus, fiksēja kādu steidzīgu automašīnas “Porsche Cayman” vadītāju.

Uz autoceļa Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža 88. kilometrā vīrietis vadīja transportlīdzekli “Porsche Cayman” ar Igaunijas Republikas valsts reģistrācijas numuru.

Autovadītājs pārvietojās ar ātrumu 176 km/h, lai gan atļautais ātrums šajā ceļa posmā ir 90 km/h.

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka ceļu satiksmes noteikumu ievērošana ir būtiska drošai un veiksmīgai ceļu satiksmei. Šāda veida pārkāpumi apdraud gan autovadītāju, gan citu satiksmes dalībnieku drošību. Šajā gadījumā autovadītājam tiks piemērots attiecīgs sods saskaņā ar Latvijas likumdošanu.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 70 kilometriem stundā, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 1400 līdz 2000 eiro un atņem vadīšanas tiesības uz laiku no 12 līdz 36 mēnešiem.

Valsts policija turpinās aktīvi uzraudzīt ceļu satiksmi un veikt nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu satiksmes drošību.

Latvijā

Sestdienas vakarā notikušais ugunsgrēks Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā sabojājis vienu palātu Acu mikroķirurģijas nodaļā, tomēr rīt nodaļa atsāks darbu savās telpās, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Vineta Kļavina.

Svarīgākais