Naktī vētras laikā applūdusi māja Jelgavā; evakuēti septiņi cilvēki

© f64.lv, Ilze Zvēra

Pagājušajā naktī vētras laikā Jelgavā palīdzība sniegta septiņiem cilvēkiem, lai evakuētu viņus no applūdušās mājas, informē pašvaldība.

Cilvēki izmitināti dienesta viesnīcā Jāņa Čakstes bulvārī.

Jelgavā nokrišņu daudzums sasniedzis 180 milimetrus uz kvadrātmetru jeb divu mēnešu normu.

Pilsētā šonakt applūda ielas un krustojumi, plūdi radīja izskalojumus un bojāja pilsētas infrastruktūru, applūda pagalmi un atsevišķās ēkās sāka ieplūst ūdens, vējš lauza kokus un koku zarus.

Paredzot glābšanas dienesta lielo noslodzi, pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība" jau naktī iesaistīja uzņēmumu, ar kuru tai ir noslēgts līgums par vēja lauzto koku zāģēšanu, lai atbrīvotu brauktuves. Šobrīd primāri tiek atbrīvota vismaz viena brauktuves josla, lai ielas būtu izbraucamas.

Visas lietus ūdens sūkņu stacijas pilsētā strādā, taču, lietum turpinoties, tās joprojām nespēj novadīt lielo ūdens daudzumu.

Tikai no rīta puses ūdens daudzums pilsētas ielās pamazām sāka samazināties - no maksimālajiem 180 milimetriem līdz 150 milimetriem uz kvadrātmetru.

Īpaši apgrūtināta situācija ir vairākos privātmāju rajonos, kur lietus pārpludinājis pagalmus. Iedzīvotāji ziņo par nepieciešamību atsūknēt ūdeni. Taču pašlaik vietās, kur pārplūduši ne tikai pagalmi, bet arī novadgrāvji, lietus ūdeni nav kur atsūknēt.

Pašlaik tiek apkopoti iedzīvotāju ziņojumi un, tiklīdz novadgrāvjos kritīsies ūdens līmenis, būs iespējams sākt ūdens atsūknēšanu.

Aktuālākā un jaunākā informācija par vētru šeit.

Svarīgākais