Traģēdija Jelgavā. 22 gadus vecā Līva izkrīt no septītā stāva

© Ekrānuzņēmums/TV3

Traģisks notikums piemeklējis kādu ģimeni Jelgavā. Kāda jauniete, pavadot vakaru apšaubāmu draugu kompānijā, joprojām nenoskaidrotu apstākļu dēļ nokrita no sava septītā stāva dzīvokļa balkona. Šobrīd cietusī smagā stāvoklī, atrodas slimnīcā, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

“Degpunktā” komanda tikās ar jaunietes krustmāti Solvitu, kura pastāstīja par notikušo plašāk. Ģimenei nepieciešams sabiedrības atbalsts.

Solvitai par notikušo runāt ir grūti. Sieviete teju spēj valdīt asaras, balss tonī jūtama smeldze. Par to, ka brāļa meita - 22 gadus vecā Līva piektdienas vakarā nokritusi no septītā stāva balkona, Solvita uzzināja no savas meitas Andželikas, kura izdzirdējusi par negadījumu kādā no Rīgas ielas daudzstāvu namiem, izlēma piezvanīt uz slimnīcu.

Sliktajai priekšnojautai gūts apstiprinājums no medicīnas personāla. Policisti nebija mājiniekiem paziņojuši par bēdu.

“Tas mēs uzzinājām, ka tā ir mūsu Līva. Viņa ir ļoti smagā stāvoklī, 11 dienas nogulēja reanimācijā komā. Tagad viņa no komas ir atgājusi, bet viņai ir ļoti lielas traumas, un viņa ir pie mākslīgajiem elpošanas aparātiem, atrodas slimnīcā. Ja es varu nosaukt, viņai ir sprandas lūzums, mugurkaula lūzums, viņai ir plīsusi akna, liesa, plauša. Pats galvenais - ir ļoti smaga smadzeņu trauma,” stāsta sieviete.

Cietušās jaunās sievietes stāvoklis ir patiešām neapskaužams. Mediķi cīnās par Līvas atlabšanu, taču pat ārsti ģimenes locekļiem ieteikuši aizlūgt un paļauties uz labām domām.

“Šajā mirklī Līvai ir arī stipra aritmija, nepareizi sitas sirsniņa, mēs joprojām gaidām,” bilst sieviete.

Lai pilnvērtīgi palīdzētu pēc kritiena smagas traumas guvušai jaunietei rehabilitācijas procesā, tuviniekiem trūkst līdzekļu. Solvita stāsta, ka “jostas šobrīd jāsavelk” arī tādēļ, ka dažādi dzīves līkloči pirms vairākiem gadiem saimi saveduši kopā ar mentāli toksiskiem cilvēkiem, kuri, iespējams, savu psiholoģisko teroru pirms nelaimes gadījuma pielietojuši arī pret Līvu.

“Mēs lūdzam līdzcilvēkus, lai palīdz ar naudiņām. Mums priekšā ir tāls ceļš, noteikti paies gadi, ar labām domām, un ja var, lai ziedo naudiņu, jo būs rehabilitācija…Noteikti, ka vajadzēs kādas higiēnas preces, jo meitene ir guļoša,” stāsta Līvas krustmāte.

Ikviens no mums var palīdzēt, lai savāktu vismaz sākotnējai rehabilitācijai nepieciešamos līdzekļus. Smagi cietušās meitenes tuvinieki būs ļoti pateicīgi. Jebkura summa, ko varat pārskaitīt uz attēlā redzamo kontu, būs liels atbalsts cīņā par Līvas veselību.

Svarīgākais