Bauskā novadā apvienos medicīnas iestādes

© Lauris Vīksne / F64

Bauskas dome ceturtdien atbalstīja pašvaldības aģentūras "Iecavas veselības centrs" reorganizāciju, to pievienojot Bauskas slimnīcai.

Kā aģentūru LETA informēja Bauskas slimnīcas Sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule, tas ļaušot stiprināta veselības aprūpi Bauskas novadā.

Reorganizācijas laikā līdz šī gada 31.oktobrim "Iecavas veselības centru" un tās Vecumnieku filiāli pārņems Bauskas slimnīca. Pēc reorganizācijas Bauskas novadā būs viena ārstniecības iestāde SIA "Bauskas slimnīca" ar filiālēm Iecavā un Vecumniekos.

Šādu risinājumu izstrādāja pašvaldībā izveidotā darba grupa.

Plānots, ka vienota pacientu pieteikšanās uz pakalpojumiem Bauskas slimnīcā un tās filiālēs Iecavā un Vecumniekos tiks uzsākta no 2.septembra.

"Šī ir iespēja visām trim ārstniecības iestādēm kopā izmantot to spēcīgās puses un apvienot resursus, lai nodrošinātu un attīstītu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti un pieejamību visaugstākajā līmenī un daudzveidībā ne tikai Bauskas novada iedzīvotājiem, bet arī reģionā," uzsver Bauskas slimnīcas valdes locekle Margarita Epermane.

Kā ziņots, reorganizācijas mērķis ir pacientiem nodrošināt pieejamus, kvalitatīvus un daudzveidīgus veselības aprūpes pakalpojumus, kas ietver fizisku pieejamību, kvalitāti, pacientu drošību, medicīnas darbinieku labbūtību, sakārtotu infrastruktūru un finanšu efektivitāti, akcentē domē.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Bauskas slimnīcas apgrozījums pērn ir bijis 4 382 350 eiro, bet peļņa sasniegusi 131 032 eiro.

Svarīgākais