Madonā būtiski kāps apkures cena

© Vladislavs Proškins/F64

SIA "Madonas siltums" siltumenerģijas tarifs no 1. septembra palielināsies par 18,8% - līdz 88,77 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publiskotais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

"Madonas siltuma" siltumenerģijas ražošanas tarifs no septembra būs 63,57 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs būs 23,18 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs būs 2,02 eiro par MWh.

SPRK piešķīrusi "Madonas siltumam" atļauju pašai noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus kurināmā cenu izmaiņu gadījumā un gadījumā, ja iepriekšējā finanšu gadā ir izveidojušās neparedzētas izmaksas vai ieņēmumi konkrētām pozīcijām.

Šobrīd "Madonas siltuma" siltumenerģijas tarifs ir 74,74 eiro par MWh bez PVN.

"Madonas siltuma" apgrozījums pagājušajā gadā bija 4,527 miljoni eiro, kā arī kompānija strādāja ar zaudējumiem 794 225 eiro apmērā.

Uzņēmums reģistrēts 1994. gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,04 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Madonas siltums" pieder Madonas novada pašvaldībai.

Svarīgākais