Saulkrastos vilciens aizķer sievieti

© Ekrānuzņēmums/TV3

Pirms dažām dienām došanās pāri sliedēm neatļautā vietā kādai gājējai gandrīz izvērtās traģiski. Vilciens aizķēra sievieti, taču viņa izdzīvoja un tika nogādāta medicīnas iestādē, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Saulkrastos, netālu no speciāli izveidotas ietves, kas ved pāri sliedēm, vilciens aizķēra kādu 60 gadus vecu sievieti, kura bija nolēmusi doties pāri dzelzceļam. Sliedes šajā rajonā bieži šķērso tie, kuriem otrpus ceļam ir vasarnīcas. Nereti tie ir velosipēdisti, kuri pirms dzelzceļa aptur braucamrīku, no tā nokāpj un pārstumj pāri sliedēm.

“Tā kā man somas ir tukšas, tad varu pārbraukt droši,” saka Uldis.

Bīstamību attiecīgajā vietā veicina pagrieziens, kas atrodas aptuveni 400 metru attālumā. No brīža, kad cilvēki pamana vilcienu, līdz mirklim, kad tas jau ir sasniedzis pārejas vietu, jāgaida vien dažas sekundes.

“Te ir pagrieziens, un, ja tur ir migla, tad vilciens nav vispār redzams,” saka Askolds.

Uzrunātie cilvēki uzskata, ka pāreja ir droša un ērta. Izveidotās barjeras arī riteņbraucējiem liek samazināt ātrumu un nokāpt no velosipēda, dodot vairāk laika izvērtēt, cik tuvu attiecīgajā brīdī ir vilciens un vai drīkst veikt sliežu šķērsošanu: “Es domāju, ka gājējs pats vainīgs. Kam te vēl būtu jābūt? Tā jau vilciens nav mašīna, nevar uzreiz apstāties.”

Notikušā apstākļi nav līdz galam skaidri, šobrīd turpinās valsts policijas izmeklēšana.

Par notikušo Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu. Tāpat policija aicina atsaukties negadījuma aculieciniekus, zvanot pa tālruņa numuru 67085989 vai 110.

Cietusī uz medicīnas iestādi tika nogādāta, esot pie samaņas, taču vidēji smagā stāvoklī.

Svarīgākais