Rēzeknes novada domē ievēlēts jauns priekšsēdētāja vietnieks

© Lauris Aizupietis / F64

Šodien Rēzeknes novada domes sēdē ar 16 balsīm par domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēja Georgiju Jevsikovu (LA).

Kā liecina informācija pašvaldības mājaslapā, Jevsikovs domē ir Tautsaimniecības attīstības jautājumu komitejas priekšsēdētājs, strādā Finanšu komitejā. Pirms ievēlēšanas pašvaldībā bijis SIA "Agroinvests" valdes priekšsēdētājs, viņam ir vidējā izglītība.

Jevsikovs pateicās deputātiem par izrādīto uzticību un pauda cerību, ka kopīgiem spēkiem izdosies apstiprināt nākamā gada budžetu, kas būs nopietniem izaicinājumiem pilns.

Jauns domes priekšsēdētāja vietnieks bija nepieciešams, jo līdzšinējā mēra vietniece Ērika Teirumnieka (NA, LRA) turpinās darbu pašvaldībā kā izpilddirektore.

Kā vēstīts, jūnija beigās darbu pašvaldībā beidza līdzšinējais izpilddirektors Jānis Troška. Teirumnieka par labāko kandidāti izpilddirektora amatam atzīta konkursā, liecina novada domes lēmums.

Jaunās izpilddirektores vietā deputāta mandātu domē šodien apstiprināja Valsts vides dienesta vecākajai ekspertei Jolantai Smanei, kura ir nākamā populārākā Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības saraksta kandidāte 2021.gada vēlēšanās. Saraksts domē ieguvis divas deputātu vietas.

Smane strādās Finanšu komitejā, Teritoriālā komitejā un Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā.

Svarīgākais