Jevgēņijs Kints atrasts dzīvs, bet otra ūdensmotociklista meklēšana vēl turpinās

© Valsts policija

Sociālajā tīklā "Facebook" šodien tika publicēta straucoša vēsts: Kurzemes jūrmalā jūrā pazuduši divi cilvēki, kuri devās izbraucienā ar ūdensmotocikliem. Atrasti vien ūdensmotocikli...

Ieraksts vēsta, ka 13. jūlijā Zvejnieksvētku laikā jūrā devās cilvēku grupa uz ūdensmoticikliem. Divi neesot atgriezušies, atrasti vien ūdensmotocikli.

Nedaudz vēlāk arī ziņu aģentūra LETA vēsta, ka Igaunijas un Latvijas Jūras spēki meklē divus jūrā pazudušus cilvēkus. Par to LETU informēja Latvijas Jūras spēku sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalniņa.

Sestdien saņemta informācija no Igaunijas Apvienotā jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (JRCC Tallinn) par jūrā pazudušiem diviem cilvēkiem, kuri ar ūdens motocikliem bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu.

Pēdējā ūdensmotociklistu zināmā atrašanās vieta un aprēķinātais meklēšanas un glābšanas rajons ir Igaunijas teritoriālajos ūdeņos, līdz ar to meklēšanas un glābšanas operācijas vadību veic JRCC Tallinn.

Pēc informācijas saņemšanas, pamatojoties uz starpvalstu sadarbības līgumu cilvēku meklēšanas un glābšanas gadījumos jūrā, Latvijas puse uz notikuma vietu nekavējoties norīkoja Jūras spēku patruļkuģi P-09 "Rēzekne".

Pazudušo meklēšanu veic šis patruļkuģis un Igaunijas meklēšanas un glābšanas vienības.

Sestdien meklēšanas darbu laikā JRCC Tallinn norīkotais helikopters jūrā atrada divus ūdens motociklus bez cilvēkiem. Cilvēki līdz šim brīdim nav atrasti, bet meklēšanas un glābšanas operācija turpinās.

"Policija meklē Jevgēņiju Kintu (1987.g.) un Sergeju Tvauri (1986.g.). Vīrieši 13. jūlijā ap plkst. 10.00 ar ūdensmotocikliem devušies no Rojas uz Roņu salu, ap 13.40 pazuduši jūrā. Ja jūsu rīcībā ir informācija, kas sekmētu viņu atrašanās vietas noskaidrošanu, zvani 110!" lasāms policijas paziņojumā.

Ap pulksten 16:30 Valsts policija ziņoja, ka saņemta informācija, ka Jevgēņijs Kints, dzimis 1987. gadā, ir veiksmīgi sasniedzis Roņu salu. Turpinās Sergeja Tvauri meklēšana.

Svarīgākais