VIDEO. Virpuļviesulis Olainē pa gaisu aizrauj saules paneļus

© Ekrānšāviņš

Olaines novada pašvaldība vēl apkopo iespējamos postījumus pēc sestdien piedzīvotā virpuļviesuļa, aģentūrai LETA skaidroja novada pašvaldības izpilddirektors Ģirts Batrags.

Pēc viņa paustā, ir zināms par cietušiem kokiem. Tāpat skartas sastatnes pie renovācijā esošās daudzdzīvokļu mājas. Iespējamie bojājumi vēl tiek apkopoti, taču izpilddirektors prognozēja, ka to nav daudz un tie arī nav ļoti lieli.

Batrags nevarēja komentēt sociālos tīklos publiskoto video, kurā redzams, ka virpuļviesulis sabojājis saules paneļu parku, jo tas nav pašvaldības īpašums.

Virpuļviesulis sestdien sabojājis "Olaine Logistics Park" saules paneļu parku Olaines novadā, noskaidroja aģentūra LETA.

Novada pašvaldība informē, ka sestdienas vakarā, virpuļviesulim ejot pāri Olaines novadam, ir cietis "Olaine Logistics Park" saules paneļu parks. Parks ir izslēgts un tiek veikti inspicēšanas darbi.

Iedzīvotāji, kuru īpašumi atrodas saules parka tuvumā un tiem ir izdarīti kādi zaudējumi saistībā ar notikušo saules paneļu parkā, aicināti sazināties ar SIA "Ignitis Latvija" pārstāvjiem pa tālruni 20005095 vai 29959704.

Uzņēmumā "Ignitis Latvija" aģentūra LETA noskaidroja, ka tas veicis saules paneļu uzstādīšanu.

Ar paša parka pārstāvjiem aģentūrai LETA pagaidām neizdevās sazināties.

"Ap pl. 20.15 Olaines pusē plosījies virpuļviesulis. Tas gājis pāri saules paneļu parkam, raujot paneļus augstu gaisā. Video: Ulvis Zeltiņš," vietnē "X" vēsta LTV Laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Svarīgākais