Vētras postījumi Bauskas novada mežos kostatēti vismaz 150 ha platībā

© Pixabay

11. jūlija vētrā Bauskas novadā visvairāk cietušas mežaudzes tā sauktajā Lejnieku mežā un teritorijās ap Vecsaules silu. Valsts meža dienesta mežziņi konstatējuši vienlaidus lauzumus vismaz 50 ha platībā un vismaz 100 ha izlases veida postījumus.

Valsts meža dienests atgādina, ka atsevišķus kokus, kas traucē infrastruktūras darbību, atļauts cirst un izvākt no mežaudzes pēc paziņojuma sniegšanas Valsts meža dienestam. Ja postījumi mežaudzēs ir lielāki, meža īpašniekam dienestā jāiesniedz pieteikums ciršanas apliecinājumam sanitārā cirtē. Iesniegumi tiks izskatīti iespējami īsā laikā.

Valsts meža dienests atgādina, ka vēja lauztie, gāztie un izšūpotie koki var radīt palielinātu bīstamību, tādēļ aicina iedzīvotājus nedoties mežā, kur nesen ir plosījusies vētra.

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem. Valsts meža dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža apsaimniekošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Svarīgākais