Krītot kokam, negaisa laikā apskādēts sporta komplekss "Cēsis"

© Dmitrijs Suļžics/MN

Vakar negaisa laikā Cēsīs apskādēts sporta kompleksa "Cēsis" fasādes stiklojums, informē Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītāja vietnieks komunikācijas jautājumos Kristaps Ezītis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka Cēsīs nolūzusi koka daļa bija uzkritusi uz sabiedriskās ēkas. Ugunsdzēsēji norobežoja teritoriju, kā arī veica bīstamo koka zaru nozāģēšanu un koka nocelšanu no ēkas.

Kā vēstīts, 1.jūlijā negaisa laikā vējš Cēsu apkārtnē, sākot no Līgatnes pagasta līdz Jāņmuižai, nolauza lielu skaitu koku, kas vietām aizšķērsoja ceļu braucamās daļas. Pie Niniera ezera nopostīja mežu aptuveni 70 hektāru platībā. Vētra lielākos postījumus nodarījusi Meža kapos, Lenču ielā, Cēsīs.

Ezītis informē, ka patlaban pašvaldībā norit iepirkuma procedūras 1.jūlija vētras postījumu seku likvidēšanai gan Meža kapos, gan pie Niniera ezera.

"Koksni, kas tiks iegūta, plānots izsolīt, tādējādi sedzot izmaksas par šo darbu veikšanu. Ņemot vērā, ka iepirkuma procedūras vēl nav noslēgušās, par konkrētām izmaksām vēl nav iespējams runāt," norāda pašvaldības pārstāvis.

Kā ziņots, vakar negaisa laikā Bauskā plosījās vētra, kas nodarīja būtiskus postījumus zaļajai teritorijai, laužot un izgāžot kokus, kā arī postīti ēku jumti.

Svarīgākais