Ķekavas novada domē notikusi varas maiņa

© Depositphotos

Ķekavas novada domē notikusi varas maiņa, Juri Žilko (PPI) mēra amatā nomainot kādreizējai novada domes priekšsēdētājai Viktorijai Bairei (JV).

Kā aģentūrai LETA apgalvoja Baire, viņai kopš atgriešanās domes deputāta amatā daudzi deputāti sūdzējušies par notiekošo pašvaldībā un domes darba organizēšanu. Līdz ar to panākta vienošanās par domes priekšsēdētāja nomaiņu.

Šodien plānots arī ievēlēt domes priekšsēdētāja vietniekus.

Baire atsāka pildīt pašvaldības deputāta pienākumus maija vidū.

Bijušais domes priekšsēdētājs Žilko publiskojis balsojumu par viņa atstādināšanu no amata.

Varas nomaiņu no 19 deputātiem atbalstīja 11 deputāti - Baire, Juris Jerums (JV), Indra Priede (JV), Andris Ceļmalnieks (JV), Aigars Vītols (LZS), Dace Cīrule (LZS), Elīna Rasnace (LRA), Inese Jēkabsone (LRA), Karina Putniņa (LRA), Ineta Romanovska (PPI), Valts Variks (Vidzemes partija).

Pret Žilko atstādināšanu balsoja pats bijušais mērs, viņa vietnieki - Andris Vītols (Konservatīvie) un Gatis Līcis (PPI), kā arī no saraksta "Latvijas attīstībai" un "Politiskā partija izaugsme" ievēlētie deputāti - Edgars Brigmanis un Rihards Gorkšs.

Savukārt balsojumā atturējās bezpartejiskais Arnolds Keisters, kurš tika ievēlēts domē no "Jaunās vienotības" saraksta, Kristīne Hāze (NA) un Voldemārs Pozņaks (LZP).

Svarīgākais