Daugavpils slimnīca vērsusies pēc palīdzības Veselības ministrijā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Daugavpils reģionālā slimnīca finanšu situācijas uzlabošanai vērsusies pēc palīdzības Veselības ministrijā (VM), otrdien preses konferencē atklāja slimnīcas kapitāldaļu turētāja pārstāve, Daugavpils pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste.

Viņā informēja, ka finansiālajās grūtībās nonākušajā slimnīcā līdz ar valdes maiņu sākts aktīvs darbs pie izdevumu pārskatīšanas. Un šogad tie ir samazināti. Tāpat ir apstiprināta padome jaunā sastāvā, kas arī piedalās jautājumā risināšanās. Kopumā situācija esot vērtējama kā stabila.

"Esam vērsušies VM ar lūgumu aktualizēt jautājumu par valsts atbalstu, lai izietu no šīs situācijas," informēja Šņepste.

Lai uzlabotu situāciju, slimnīca arī gatavojas piesaistīt līdzekļus no kredītiestādēm parādu dzēšanai. Tāpat panāktas vienošanās ar piegādātājiem pa parādu apmaksas termiņiem, slimnīca paralēli īsteno iekšējo auditu.

Arī domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs sacīja, ka "viss iet normālā gaitā". "Dabīgi, ka parādu kaudze, kas krājusies gadiem, pusgada laikā nenoregulēsies. Ir jautājums par kredītlīnijas ņemšanu, lai dzēstu degošus parādus," skaidroja politiķis.

Arī mēra pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs (LKS) uzsvēra, ka valstij būtu jāpalīdz slimnīcai. "Ja valsts nepiedalīsies šajā procesā, mums būs ļoti grūti dzēst parādus," norādīja Vasiļjevs.

Kā ziņots, pagājušajā gadā, publiski izskanot informācijai par Daugavpils slimnīcas finansiālajām grūtībām, Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš izteica viedokli, ka valstij būtu jāpiedalās lielajās slimnīcās kā īpašniecei. Savukārt Augšdaugavas pašvaldības izpilddirektors, slimnīcas kapitāldaļu turētājs Pēteris Dzalbe izteicās, ka valstij esot jāuzņemas pilna atbildība par veselības aprūpes jomu.

VM apsver iespēju valstij pārņemt reģionālās slimnīcas, lai uzlabotu slimnīcu sadarbību gan valsts, gan reģionālajā līmenī, teikts ministrijas saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā par veselības aprūpes stacionāro pakalpojumu pārvaldības attīstību un pilnveidi.

Svarīgākais