FOTO: Kādā privātmājā Valmieras novadā policija atrod nelegālus ieročus

© Valsts policija

Vakar, 3.jūlijā, Valsts policijas amatpersonas veica kratīšanu kādā privātmājā Valmieras novadā un izņēma vairākus nereģistrētus šaujamieročus un munīciju, informē Valsts policija.

Valsts policijas rīcībā bija informācija par iespējamu nelegālu ieroču uzglabāšanu. Lai pārbaudītu informāciju, iepriekš sāktā kriminālprocesā vakar, 3.jūlijā, Valsts policijas amatpersonas ieradās Valmieras novadā, 1954.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā, lai veiktu sankcionēto kratīšanu.

Apskatot vīrieša privātmāju, policisti konstatēja, ka tajā tiek glabāti nelikumīgi ieroči un munīcija. Kratīšanas laikā tika izņemta karabīne, mazkalibra šautene ar optisko tēmekli, pneimatiskā šautene, trokšņa slāpētājs, kā arī vairāk nekā 600 dažāda kalibra patronas.

Pašlaik turpinās pirmstiesas izmeklēšana, kriminālprocesā nozīmētas ekspertīzes un tiek noskaidrota atsavināto priekšmetu izcelsme un to glabāšanas mērķis.

Vīrietim par šādām darbībām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas - šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Latvijā

Politologs un politiķis Ivars Ijabs grāmatā “Nepateicīgie” izskaidro, kā latviešu vēsturiskā esamība sākusies ar apvainojumiem tieši “nepateicībā un ļaunprātīgā nespēja novērtēt līdzšinējo labvēļu veikumu latviešu labā".

Svarīgākais