Darbību pārtrauc viens no Latgales reģionālajiem laikrakstiem

© unsplash.com

Sākot ar jūliju, vairs neiznāk reģionālais laikraksts "Ludzas Zeme", liecina avīzes redaktores Laimas Linužas paziņojums pēdējā laikraksta numurā 28.jūnijā.

Avīze, kas iznāca divreiz nedēļā latviešu un krievu valodā, sevi pozicionēja kā "laikraksts Ciblai, Kārsavai, Ludzai, Zilupei un Rēzeknei".

"Esam visus šos gadus centušies turēt informatīvo un žurnālistisko kvalitāti, taču pienāk mirklis, kad spēku un resursu trūkst. Un jāpieņem radikāli lēmumi," uzsver Linuža.

Viņa apgalvo, ka gaidītā nopietna atbalsta vietā no Mediju atbalsta fonda "saņēmuši kapeikas". "Arī pašvaldības līdzšinējais līdzfinansējums, ko dome informēšanai sniedza uzņēmumam, ir nepietiekams darbības nodrošināšanai," skaidro laikraksta redaktore.

Linuža uzsver, ka nauda, ko abonenti samaksājuši par otru pusgadu vai kādiem no otrā pusgada mēnešiem, tiks atmaksāta. Arī reklāmdevēji savu naudu atgūšot.

"Firmas.lv" dati liecina, ka SIA "Ludzas zeme" 2023.gada apgrozījums pērn ir bijis 137 718 eiro, bet peļņa - 41 944 eiro. Uzņēmuma patiesā labuma guvēja ir Linuža.

Svarīgākais