Augšdaugavas novadā degusi meža zemsedze 44 000 kvadrātmetru platībā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Aizvadītajā diennaktī Latgalē vairākos ugunsgrēkos dzēsta meža zemsedze, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Augšdaugavas novada Naujenes pagastā, kur pļavā dega zemsedze - kūdra - 20 kvadrātmetru platībā, Atbrīvošanas alejā Rēzeknē, kur dega sausā zāle desmit kvadrātmetru platībā. Rēzeknes ielā Daugavpilī meža zemsedze dega 40 kvadrātmetru platībā, bet Čiekuru ielā Daugavpilī - 30 kvadrātmetru platībā.

Pusdeviņos vakarā glābēji devās uz Augšdaugavas novada Naujenes pagastu, kur dega meža zemsedze 44 000 kvadrātmetru platībā. Pusdivpadsmitos naktī VUGD darbu notikuma vietā pabeidza, dzēšanas darbus turpinās Valsts meža dienesta darbinieki.

VUGD atgādina, ka mežos un pļavās vēl joprojām saglabājas sausums un augsta ugunsbīstamība, tāpēc jābūt sevišķi piesardzīgiem mežu, krūmāju un pļavu tuvumā. Jābūt piesardzīgiem un uzmanīgiem, izmantojot atklātu uguni, nemest zemē izsmēķus. Aizdegšanās gadījumā nekavējoties jāreaģē, zvanot uz 112.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 51 izsaukumu - 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Valsts atbalsts ir biežāk minētais faktors, kas mudinātu gandrīz trešdaļu jeb 27 % iedzīvotāju apsvērt elektroauto iegādi. Tikmēr 44 % norāda, ka viņus no šī pirkuma attur attālums, kādu elektroauto spēj veikt ar vienu uzlādi, liecina Citadele Leasing veiktā aptauja.