Ikvienam ir iespēja kļūt par Padures muižas līdzīpašnieku

© f64.lv, Kaspars Krafts

Kuldīgas novada Padures muižas īpašnieks Jānis Lazdāns sadarbībā ar pūļa finansēšanas platformu "CrowdedHero" sācis investīciju piesaistes kampaņu, kurā ikvienam ir iespēja kļūt par "līdzmuižnieku" jeb muižas līdzīpašnieku, aģentūru LETA informēja Lazdāns un "CrowdedHero" pārstāvji.

Iniciatīva paredz muižas restaurēšanu un pārbūvēšanu ar mērķi izveidot gardēžu viesnīcu un norises vietu īpašiem svētkiem - kāzām, uzņēmumu pasākumiem un citiem.

Kungu mājas atjaunošanas kopējās izmaksas lēstas miljona eiro apmērā, bet šajā posmā plānots savākt 180 000 eiro ūdensvada, kanalizācijas, elektrības un apkures sistēmas izbūvei.

Lazdāns norāda, ka piesaistītie līdzekļi tiks ieguldīti muižas tehniskā stāvokļa uzlabošanā un attīstībā. Vienlaikus šobrīd jau tiek plānoti muižas turpmākie attīstības un renovācijas soļi.

Viņš arī atzīmē, ka visā būvniecības laikā muiža darbosies ierastajā režīmā. "Investīcijas šīs vietas attīstībā veidos muižas kā nekustamā īpašuma un biznesa objekta vērtības pieaugumu, tādējādi tas būs interesants projekts ne tikai kopienai, kuru veidojam, bet arī profesionāliem investoriem. Bez tam Padures muižas attīstība radīs jaunas darba vietas Kuldīgas novadā un atbalstīs vietējo sabiedrību," uzsver Lazdāns.

"CrowdedHero Latvija" 2023. gadā strādāja ar 32 978 eiro apgrozījumu un cieta 184 057 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

"CrowdedHero Latvija" reģistrēts 2021. gada aprīlī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 450 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "CrowdedHero".

Padures muiža atrodas Kuldīgas novada Padurē un ir klasicisma stila muiža, kurā ir saglabāti praktiski visi arhitektūras un interjera elementi. Padures muižā kopš 2015. gada notiek atjaunošanas darbi, kā arī dažādi kultūras un izklaides pasākumi. 2023. gadā tajā tika filmēts seriāls "Pansija pilī".

AS "Padures muiža" reģistrēta šogad janvārī, un tās pamatkapitāls ir 167 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Lazdāns (85,63%), Laila Uzule (7,19%) un Artūrs Lapiņš (7,19%).

Saistītās ziņas

Svarīgākais