Bīstami! Cēsu novada pašvaldība aicina cilvēkus nedoties uz vētras postījumu vietām

© f64.lv, Kaspars Krafts

Bīstamības dēļ Cēsu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus nedoties uz vētras postījumu vietām, informē pašvaldības Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītājs Aleksandrs Abramovs.

Pirmdien dienas vidū negaisa laikā vējš Cēsu apkārtnē, no Līgatnes pagasta līdz Jāņmuižai, nolauzis lielu skaitu koku, kas vietām aizšķērsoja ceļu braucamo daļu. Pie Niniera ezera nopostīts mežs vairāku hektāru platībā.

Vētra lielākos postījumus nodarījusi Meža kapos Lenču ielā Cēsīs. Pašvaldība aicina piederīgos būt uzmanīgiem un lielos zāģēšanas darbus atstāt profesionāļu ziņā. Meža kapu teritorijā joprojām ir daudz bīstamu koku, tādēļ pašvaldība aicina piederīgos izvērtēt nepieciešamību atrasties teritorijā. Plašāku informāciju par turpmākajiem sakopšanas darbiem un plānoto pasākumu norisi varēs saņemt pie kapu pārziņa.

Abramovs informē, ka svētdien, 7. jūlijā, Meža kapos paredzētie kapusvētki ir atcelti, jo nedēļas laikā nav iespējams novākt vētras nolauztos kokus.

Vētra Cēsīs ir nodarījusi postījumus arī ielu infrastruktūrā Lenču ielā, Gaujas ielā, Peldu ielā, Dzirnavu ielā, Krasta ielā, kur nolauztie koki bija aizšķērsojuši brauktuvi un nodarījuši bojājumus elektroenerģijas apgādē un telekomunikāciju infrastruktūrai. Postījumu likvidēšanas darbos bija iesaistīti pašvaldības darbinieki, ārpakalpojuma sniedzēji un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Visu ielu braucamā daļa šorīt jau ir atbrīvota no lauztajiem kokiem.

Tāpat jau vakar tika sākti ielu ar grants segumu izskalojumu novēršanas darbi - izlīdzināšana, lai nodrošinātu caurbraukšanas iespēju, un šodien plānots uzvest granti un izlīdzināt to.

Abramovs informē, ka pašvaldība vētras postījumu novēršanai piesaistīs ārpakalpojumu sniedzējus, jo ar pašvaldības resursiem tos novērst nav iespējams. Viņš prognozē, ka vētras postījumus varētu novērst divu līdz trīs nedēļu laikā.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus, pamanot vētras radītos bojājumus, ziņot mobilajā lietotnē "Cēsu novads".

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

Svarīgākais