Madonas novada ezeros palielināta zivju populācija

© Kaspars Krafts / F64

Trijos Madonas novada ezeros ielaisti zivju mazuļi, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Madonas novada pašvaldība ir īstenojusi Lauku atbalsta dienesta projektu konkursa aktivitāti "Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā, kā arī privātajās upēs, kurās ir atļauta makšķerēšana, vēžošana vai zemūdens medības".

Šā gada maijā tika ielaisti 15 000 zandartu mazuļu Vestienas pagasta Kāla ezerā, kur Zivju fonda finansējums bija 4750 eiro un biedrības "Kāla ezera padome" finansējums - 500 eiro. Aronas pagasta ezerā Lielais Līdēris ielaisti 5000 zandartu mazuļu, kam bija 1400 eiro Zivju fonda finansējums un 350 eiro SIA "Lielais Līdēris" finansējums.

Salu ezerā jeb Baznīcas ezerā ielaisti 3000 līdaku mazuļi, kam no Zivju fonda piešķirti 840 eiro un 210 eiro bija Madonas novada pašvaldības līdzfinansējums.

Projekta mērķis ir atjaunot zivju resursu krājumus Madonas novada ezeros. Ielaižamo zivju mazuļu skaits noteikts saskaņā ar zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem. Iepriekš zandartu vienvasaras mazuļi Kāla ezerā pēdējo reizi bija ielaisti 2018.gadā, ezerā Lielais Līdēris - 2020.gadā un līdaku mazuļi Salas ezerā - 2018.gadā.

Svarīgākais