Jaunmoku pilī gaidāmi dārza svētki

© Kaspars Krafts / F64

21.jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli norisināsies Dārza svētki, un šogad, atzīmējot SIA "Jaunmoku pils" 20 gadu jubileju, tie tiks aizvadīti tēmas "Tikšanās, satikšanās un atkalredzēšanās" formātā, aģentūru LETA informēja svētku rīkotāji.

Svētki iesāksies plkst.12 ar amatniecības un mājražotāju tirdziņu, kur būs iespēja iegādāties un nogaršot dažādus Latvijas labumus. Tirgotāji aicināti pieteikties līdz 18.jūlijam.

Svētkus "Tikšanās, satikšanās un atkalredzēšanās" atklās plkst.13, kad vienkopus būs iespēja satikties ar Jaunmoku pils ļaudīm un vērot Tukuma Mūzikas skolas audzēkņu muzikālu priekšnesumu.

Pasākumu atklās un visas dienas garumā vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis.

Vairākās ekskursijās dienas garumā varēs iepazīt pils un tās apkārtnes stāstus - plkst.13.30 ikviens aicināts uz ekskursiju ar gidu pils parkā, kuras laikā varēs iepazīties ar pils parka stāstiem par simtgadīgo liepu alejām, rododendru dārzu un jūgendstila dārza krāsainajām dobēm. Plkst.15.30 notiks atvērtā ekskursija pilī "Tikšanās pils stāstos", kuras laikā pils dāmas pavadībā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt pils vēstures un jūgendstila interjera ekspozīciju stāstu.

No plkst.13.30 līdz 17.30 apmeklētājiem būs iespēja spēlēt lielās koka spēles, kā arī satikties ar citām Latvijas pilīm un muižām dažādās interesantās aktivitātēs.

Radošajās darbnīcās "Satikties sievišķībā" ikvienam būs iespēja piedalīties molekulārās dabas vai augu pārvērtību darbnīcā, iepazīstot dabā pieejamās tējas, vīrakus, hidrolātus un proviantu. Darbnīcu vadīs dabas pazinēja Liene Bedrīte. Par piemiņu no Dārza svētkiem varēs izgatavot savu atslēgas piekariņu makramē tehnikā, kā arī būs citas svētku aktivitātes visai ģimenei.

Plkst.14 notiks zīmējumu teātra izrāde "Trīs labas lietas" ar aktieri Vari Klausītāju. Izstāstot un uzzīmējot latviešu tautas pasaku "Trīs labas lietas" par Laimes mātes doto iespēju un saimnieces neveiklību izmantot šo iespēju, izrādē izmantotās tāfeles tiks pagrieztas uz jaunu tīru "lapu" un skatītājiem būs iespēja izvēlēties pašiem savus stāsta varoņus. Izrādes beigās skatītājiem ar krītiņiem varēs papildināt zīmējumus uz tāfelēm.

No plkst.16 līdz 17 notiks "Sarunas zem kokiem", kuru laikā Tukuma Literātu apvienības literāti sarunāsies par latviešu dzejnieka, bērnu grāmatu autora un ornitologa Jāņa Baltvilka daiļradi.

Dārza svētkus plkst.18 ar koncertu noslēgs Shipsea. Uz skatuves kopā ar Jāni Šipkēvicu kāps arī citi mūziķi - Miķelis Putniņš, bunģieris Rūdolfs Dankfelds, basģitārists Jānis Rubiks, Una Daniela un Gabriēla Zvaigznīte.

Darbosies arī Vasaras dārza terases kafejnīca.

Ieeja Dārza svētkos "Tikšanās, satikšanās un atkalredzēšanās" būs bez maksas, izņemot atvērto ekskursiju pilī un Shipsea koncertu.

Latvijā

Bijušais VAS "Latvijas dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks, kurš 2023.gada pirmajā pusē pildīja LDz valdes locekļa un pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus, bet gada otrajā pusē - valdes priekšsēdētāja pienākumus, pērn atalgojumā LDz saņēmis 130 139 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.