Jelgavas novada kapsētās 42 cilvēki atdusas aizmirsti

© Kaspars Krafts / F64

Jelgavas pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" Kapavietu komisija šogad ir apsekojusi un atzinusi par nekoptām 42 kapavietas četrās kapsētās un izvietojusi brīdinājuma zīmes uz ilgstoši nekoptām kapavietām, kuru uzturētāju vārds, uzvārds un dzīvesvieta nav zināma, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Par nekoptu atzītās kapavietas uzturētājam vai viņa pilnvarotajai personai trīs mēnešu laikā pēc sludinājuma publicēšanas pašvaldības informatīvajā izdevumā "Jelgavas Vēstnesis", kā arī tīmekļa vietnēs "www.jelgava.lv" un "www.pilsetsaimnieciba.lv" jāsakopj kapavieta un jāierodas pie kapsētu apsaimniekotāja.

Ja kapavietas uzturētājs vai viņa pilnvarotā persona pēc trešā akta sastādīšanas noteiktajā laikā neierodas pie kapsētu apsaimniekotāja, kapavietas pāriet pašvaldības valdījumā. Vēlāk tā tiks ierādīta citam uzturētājam.

Visvairāk nekopto kapavietu ir Zanderu kapsētā - 20. Vēl 11 kapavietas ir Baložu kapsētā, desmit Bērzu kapsētā. Meža kapsētā par ilgstoši nekoptu atzīta viena kapavieta.

Brīdinājuma zīmes paraugs un informācija, kur vērsties, redzot šādu zīmi kapavietā, ir izvietota uz informācijas stenda kapsētā. Lai saņemtu papildu informāciju, jāvēršas pie attiecīgās kapsētas pārziņa vai iestādē "Pilsētsaimniecība".

Svarīgākais