Liepāja gatavojas Jūras svētkiem

© Aivars Ķesteris / F64

Pēc divām nedēļām, 13.jūlijā, Liepājā tiks svinēti Jūras svētki, aģentūru LETA informēja Liepājas Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Evija Lene.

Svētku pasākumi aptvers Jūrmalas parka teritoriju no Jūrmalas ielas līdz koncertdārzam "Pūt, vējiņi!", kā arī Liepājas pludmali.

Arī šogad Jūra svētki tiks ieskandināti jau iepriekšējā vakarā - 12.jūlijā, kad liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pulcēties Tirdzniecības kanāla malā, lai vērotu Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes organizētās airēšanas sacensības un tradicionālo kuģu un laivu parādi.

Jūras svētku rīts sāksies pie Pieminekļa bojā gājušiem jūrniekiem un zvejniekiem ar piemiņas brīdi. Savukārt, svētku muzikālā, izklaidējošā un izzinošā programma apmeklētājus priecēs no plkst.12.

Uz muzikālās skatuves uzstāsies visdažādāko paaudžu mākslinieki, sākot ar mazajiem liepājniekiem un beidzot ar tautā iemīļotiem mūziķiem.

Visas dienas garumā bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja iesaistīties dažādās radošās un izglītojošās aktivitātēs, lai iepazītu jūru, tās iemītniekus, augus un cilvēku dzīvi jūras krastā.

Koncertdārzs "Pūt, vējiņi!" starptautisku burvju un ielu mākslinieku pavadībā pārvērtīsies par Jautrību salu, kas aicinās uz bērnu ballīti un rotaļām.

Jūrmalas parkā pie Daugavas stadiona bērni kopā ar vecākiem būs aicināti uz aizraujošu un izglītojošu notikumu programmu. Te varēs izzināt daudz jauna, interaktīvā veidā sajust un piedzīvot dabas skaistumu un dažādību, vienlaikus akcentējot piesārņojuma problēmas un dabas resursu nozīmīgumu sajūtu ekspedīcijā "Sajūti. Piedzīvo. Aizsargā".

Arī šogad Jūras svētki neizpaliks bez smilšu skulptūru veidošanas, kurā palīdzīgu roku un padomu sniegs profesionāli skulptūru veidotāji.

Jūras svētku laikā ikvienam būs iespēja pārbaudīt sevi "Nodibinājuma Liepāja 2027" sadarbības veicināšanas soliņa aktivitātēs, nofotografēties Jūras svētku fotokastē, kā arī apmeklēt Patentu valdes stendu, lai atpazītu viltojumu no orģināla.

Papildu Jūrmalas parkā notiekošajām aktivitātēm, apmeklētāji tiks aicināti doties arī uz Karostu, lai apmeklētu atvērto mākslinieku rezidenci Karostas ūdenstornī, kur varēs sekot līdzi radošajam procesam un satikt rezidējošās mākslinieces Alisi Builevicu, Jūliju Šilovu un Agnesi Kauperi.

Visas dienas garumā pasākuma teritorijā darbosies Jūras svētku tirdziņš, kurā vairāk kā 150 mājražotāji un amatnieki piedāvās iegādāties ēdienus, dzērienus, rotas, traukus, apģērbus, gleznas un daudz ko citu.

Svarīgākais