Stiklšķiedras konstrukciju ražotnē Liepājā investēs 2,5 miljonus eiro

© Kaspars Krafts / F64

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) AS "Norplast Piemare" jaunajā lielgabarīta stiklšķiedras konstrukciju ražotnē investēs 2,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Liepājas SEZ pārstāvji.

Jaunā ražotne atradīsies Liepājas ostas 64. piestātnē, Atslēdznieku ielā, Liepājā. Jaunās ražotnes platība būs 1935 kvadrātmetri.

"Norplast Piemare" ir "Entec Group" uzņēmums ar Norvēģijas kapitālu un Liepājā ienāca pirms vairākiem gadiem, bet līdz šim strādāja kā stividorkompānija, kas nodrošināja Saldū saražoto lielgabarīta konstrukciju eksportu.

"Norplast Piemare" valdes loceklis Gatis Ginters skaidro, ka jaunās ražotnes būvniecība ir būtisks solis "Entec Group" ietilpstošā uzņēmuma "Brimer" attīstībā Latvijā, jo tas ļaus dubultot ražošanas jaudas Latvijā, un ražot ļoti liela izmēra kompozītmateriālu izstrādājumus naftas ieguves nozarei, kuru ražošana līdz šim Latvijā nebija iespējama. Ražotnes atrašanās tiešā ostas piestātnes tuvumā sniedz loģistikas priekšrocības un atvieglo kravas nosūtīšanu klientiem.

Liepājas SEZ informē, ka pēdējos septiņos gados Liepājā SEZ teritorijā uzbūvētas 24 jaunas rūpnīcas.

Jaunās rūpnīcas būvniecībai izvēlēts uzņēmums "UPTK".

"Norplast Piemare" 2023.gadā strādāja ar 1,015 miljonu eiro apgrozījumu un guva 63 011 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Norplast Piemare" reģistrēta 1992.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 100 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Entec Norplast", kas pieder Norvēģijas uzņēmumam "Entec Brimer".

Latvijā

Nākamnedēļ Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Kurzemes reģiona nodaļa sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldību, kompāniju "Enefit" un vīna darītavu "Mazburkas" organizēs biznesa forumu "Uzņēmumu finansējuma stratēģijas: no teorijas līdz praksei", kurā diskutēs par finansējuma piesaistes iespējām uzņēmumiem, liecina LTRK publiskotā informācija.