Sēru vēsts: Mūžībā devies ilggadējais bijušais Liepājas pašvaldības izpilddirektors

© pixabay.com

Līgo dienas vakars šogad nāca ar pavisam skumju ziņu – 68 gadu vecumā mūžībā devies liepājnieks Edgars Rāts, raksta liepaja.lv.

Portāls vēsta, ka Edgars Rāts dzimis 1956. gada 17. februārī. Savu profesionālo izglītību ieguva 1979. gadā Rīgas Politehniskajā institūtā, kur saņēma inženiera-ekonomista diplomu. Karjeru veidoja dažādos autotransporta uzņēmumos, tostarp bija uzņēmuma "Ritums" direktors un, daudzus gadus atbildīgi strādājot “Liepājas Autobusu parkā”, no mehāniķa kļuva par direktora vietnieku. Vēlāk vadīja pašvaldības uzņēmumu “Liepājas ceļu pārvalde”, kas laika gaitā pārtapa par “Liepājas Komunālo pārvaldi”. No 2003. gada E. Rāts bija Liepājas pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks un divus gadus vēlāk kļuva par pašvaldības izpilddirektoru, šajā amatā strādājot līdz pat 2017. gada 14. jūlijam.

Daudzi kolēģi pašvaldībā Edgaru atceras ne tikai kā izcilu vadītāju un inženieri, kurš kompetenti un izsvērti prata risināt pilsētā samilzušās problēmas, bet brīvajā laikā arī kaislīgu grāmatu lasītāju un ceļotāju.

[..]

Bet vissvarīgākā E. Rātam bija ģimene. Viņš bija gādīgs dēls, mīlošs vīrs, tēvs divām meitām un sirsnīgs vectēvs mazmeitām. Edgars ar lielu rūpību kopa un loloja vecāku veidoto dārzu un mājas Bernātos.

Kā Liepājas pašvaldības izpilddirektors E. Rāts deva būtisku ieguldījumu pilsētas attīstībā. Viņa laikā tika īstenoti vērienīgi Liepājas ielu sakārtošanas projekti, tika ieviesta mūsdienīga un energoefektīva apgaismojuma sistēma un izstrādāta ilgtspējīga metodika ielu uzturēšanai. Viņš izveidoja arī Ziemas dienestu, lai pilsētā varētu operatīvi reaģēt sniega un apledojuma periodā, kā arī lika lielu uzsvaru uz daudzdzīvokļu namu iekšpagalmu sakārtošanu.

[..]

Par savu ieguldījumu Liepājas tautsaimniecībā E. Rāts saņēma pilsētas apbalvojumu “Gada liepājnieks 2004”.

Svarīgākais