Augusta mēnesī Siguldā valdīs tehnoloģijas

© Pixabay

Siguldā augustā bērniem un pieaugušajiem norisināsies Tehnoloģiju mēnesis, aģentūru LETA informēja Siguldas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Zane Leimane.

Viņa skaidro, ka tehnoloģiju joma ir viena no Siguldas novada pašvaldības prioritārajām jomām, kur tiek koncentrēti resursi un uzmanība, lai veicinātu inovācijas, izaugsmi un ilgtspējīgu attīstību.

Bērniem un jauniešiem no 5.augusta būs iespēja piedalīties dažādās tehnoloģiju darbnīcās Siguldas novada Jaunrades centrā. Plānots īstenot 16 dažādas nodarbības dažāda vecuma bērniem un jauniešiem.

Robotikas interesentiem notiks hakatons "RoboBattleS!gulda".

1.-3.klašu skolēniem būs pieejamas "VEX IQ" robotu izstrādes darbnīcas, "Minecraft", "Lidmodelisms", "Elektronika". 4.-6.klašu skolēniem būs pieejama "VEX IQ" robotu programmēšanas darbnīca, "LEGO" robotika, "Minecraft", "Lidmodelisms", "Elektronika", kā arī "Programmēšanas pamati" un "Prototipēšana". 7.-9.klašu skolēni varēs iesaistīties "VEX IQ" robotu tekstuālajā programmēšanā, "Lidmodelismā", "Mehatronikā", kā arī skolēniem līdz 12.klasei būs pieejami "Programmēšanas pamati", "Prototipēšana". Tāpat arī būs pieejama "Programmēšanas skola" 8.-12.klašu skolniecēm. Darbnīcas dos iespēju jauniem dalībniekiem izmēģināt interešu izglītības pulciņu piedāvājumu nākamajā mācību gadā, kā arī iepazīties ar pedagogiem un Siguldas novada Jaunrades centru.

Darbnīcas norisināsies Siguldas novada Jaunrades centrā, Raiņa ielā 3. Gadījumā, ja visas grupas strauji piepildīsies, tad tiks meklēta iespēja izsludināt papildu pieteikšanos, sola Leimane.

Arī novada pedagogiem norisināsies vairākas ar tehnoloģiju jomu saistītas aktivitātes - būs iespēja piedalīties un diskutēt par tehnoloģiju izmantošanu izglītībā. Savukārt tehnoloģiju mācību jomas skolotājiem augusta izskaņā notiks atvērtā "Lāzergriešanas darbnīca", kurā būs iespēja iepazīties ar dažādām lāzergriešanas iespējām, dalīties pieredzē un testēt dažādas iekārtas. Precīza programma un pieteikšanās tiks izsludināta augusta sākumā.