Pēc kopīgas alkohola lietošanas Valmierā četri vīrieši uzbrūk vienam kompānijas biedram

© Ģirts Ozoliņš/MN

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa izmeklēšanas nodaļas amatpersonas trešdien, 19.jūnijā, Valmierā aizturēja četrus vīriešus par vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu kādam 1964. gadā dzimušam vīrietim. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Izmeklēšanas interesēs policija no plašākiem komentāriem šobrīd atturas.

Trešdien, 19. jūnijā, Valmierā pie nenoskaidrotiem apstākļiem nodarīti miesas bojājumi 1964. gadā dzimušam vīrietim. Sākotnējā informācija liecina, ka miesas bojājumi nodarīti kopīgas alkohola lietošanas laikā. Cietušais nogādāts medicīnas iestādē. Par notikušo nekavējoties sākts kriminālprocess un aizturēti četri vīrieši.

Aizturētās personas ir 1976. gadā, 1981. gadā, 1964. gadā un 1966. gadā dzimuši vīrieši, kuri jau vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem likuma pārkāpumiem. Cietušais ar aizturētajiem vīriešiem ir savstarpēji pazīstams.

Saistībā ar notikušo Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 126. panta 1. daļas - par vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu. Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu minētā panta sankcijā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Latvijā

“Neatkarīgās” TV cikla “nra.lv sarunas” ir nopietnas arī tad, ja konkrētā saruna bija par jokiem. Juris Rijnieks stāstīja par viņa nodibināto teātra apmeklējumu sagatavošanas institūciju “Panna”, kas cilvēkus izklaidē un padara priecīgus ar izrādēm “stand-up” stilā. Sarunā iezīmējām šādu izrāžu vietu Latvijas teātru kopainā un nonācām līdz “Pannas” jaunā projekta “Sekss un mazpilsēta" pieteikšanai.

Svarīgākais