Tiek likvidēts "KVV Liepājas metalurga" pieprasījumu pārvaldītājs

© Jānis Vecbrālis/F64

Valdība otrdien atbalstīja SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" ("Possessor") līdzdalības izbeigšanu SIA "FeLM", kā arī "FeLM" likvidācijas sākšanu.

Ekonomikas ministrijā (EM) norāda, ka 2016.gada 31.martā tika dibināts "FeLM" ar vienu darbības mērķi - pārvaldīt prasījumu pret AS "KVV Liepājas metalurgs".

"FeLM" noslēdza cesijas līgumu par valsts prasījuma pret "KVV Liepājas metalurgs" cedēšanu. Cesijas līgums paredzēja, ka tiek cedēts valsts pamatsummas prasījums pret "KVV Liepājas metalurgu" ar visiem nodrošinājumiem un blakus prasījumiem. Tāpat cesijas līgums paredzēja, ka "FeLM" pakāpeniski nodrošinās valsts līdzekļu atgūšanu, restrukturizējot valsts prasījumu, kā arī izvērtējot nepieciešamību restrukturizēt uzņēmuma pamatdarbību kopumā.

Ņemot vērā, ka "FeLM" gala norēķinu termiņš ar Finanšu ministriju ir 2024.gada 27.decembris un to, ka "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespējas process atrodas noslēguma fāzē, ir pamats sākt "FeLM" likvidāciju, vienlaikus lemjot par "Possessor" līdzdalības izbeigšanu kapitālsabiedrībā, norāda EM.

Pēc šī rīkojuma pieņemšanas tiks sākts "FeLM" likvidācijas procesu, bet likvidācijas process tiks pabeigts pēc Cesijas līguma izpildes.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "FeLM" reģistrēts 2016.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 3,003 miljoni eiro. Uzņēmums pieder "Possessor".

Latvijā

Strādājošam pensionāram reizi gadā ir tiesības lūgt pensijas pārrēķinu, ņemot vērā veiktās sociālās apdrošināšanas iemaksas. Taču pensijas pārrēķins par labu senioram nenotiek automātiski. Lai to izdarītu, ir jāvēršas ar iesniegumu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Svarīgākais