Zināms, kas sestdien rīkoja ažiotāžu izraisījušo uguņošanu Rīgā

© unsplash.com

Sociālajos tīklos ažiotāžu izraisījusī uguņošana no Daugavas Rīgā sestdienas vakarā rīkota par godu privātam pasākumam, noskaidroja aģentūra LETA.

Galvaspilsētas pašvaldībā skaidro, ka sestdien bija izsniegts saskaņojums SIA "International Fireworks Design" uguņošanai Daugavas akvatorijā starp Akmens tiltu un Dzelzceļa tiltu no plkst.22.50 līdz plkst.22.55. Pieteikums bija iesniegts likumā noteiktajā kārtībā.

Turklāt arī pašvaldības mājaslapā publiskots paziņojums, ka saistībā ar uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu demonstrēšanu sestdien ierobežos kuģošanas līdzekļu satiksmi Daugavas akvatorijā starp Akmens tiltu un Dzelzceļa tiltu.

Pašvaldībā atgādina, ka Rīgas administratīvajā teritorijā aizliegts izmantot pirotehniskos izstrādājumus laikā no plkst.23 līdz plkst.7, ja tas nav saskaņots ar pilsētas izpilddirektoru, izņemot valsts noteiktajās svētku dienās.

"Rīgas pašvaldība pēdējo gadu laikā atteikusies no uguņošanu organizēšanas, bet privātpersonām tas nav aizliegts," uzsver pašvaldības pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Viņš arī atzīst, ka pasākuma mērķis bija norādīts "uguņošana noteiktajā laika periodā". Likumā nav noteikts, kādiem pasākumiem var veltīt uguņošanu.

Uzņēmumā "International Fireworks Design" aģentūrai LETA apliecināja, ka tas bija privātais pasākums un uguņošana nav saistīta ar "Baltic Pride 2024" norisēm pilsētā, kas sociālajos tīklos tiek minēts kā iespējamais uguņošanas iemesls. Aģentūrai LETA zināms, ka uguņošana notika par godu kāzām.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Ingai Šimkus piederošā uzņēmuma "International Fireworks Design" apgrozījums 2023.gadā bija 388 440 eiro, bet peļņa - 40 476 eiro.

Svarīgākais