Lielupē ūdenslīdēji veiks zemūdens būvdarbus

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

SIA "Būvinženieris" par 231 931 eiro remontēs divus Lielupes tilta balstus, informē Jelgavas pašvaldība.

Nākamnedēļ sāksies divu Lielupes tilta balstu zemūdens remonts, lai novērstu tilta balstu masīva betona bojājumus un uzlabotu tilta nestspēju un ilgmūžību.

Remontdarbu laikā tiks veikta bojātā betona nokalšana no otrā un trešā tilta balsta, remontējamo vietu tīrīšana, veidņu montāža un demontāža, balstu apbetonēšana. Tā kā tie būs zemūdens būvdarbi, tad galvenokārt tur strādās ūdenslīdēji. Atbilstoši normatīvajiem aktiem ūdenslīdēji pirms darbu sākšanas upē izvietos baltzilo karogu.

Būvdarbi notiks pakāpeniski - pirmajā posmā tie plānoti ap trešo balstu, pēc šo darbu pabeigšanas tehnika un darbinieki tiks pārvietoti pie otrā balsta, kur darbi turpināsies. Materiālu piegādei un pārvietošanai pa upi tiks izmantoti pontoni un laivas.

Pašvaldībā informē, ka jau patlaban ir sagatavota darba vieta, uzstādīts žogs transporta un tehnikas novietnei, strādnieku sadzīves telpām un materiālu pagaidu krautnēm. Darbus iecerēts pabeigt līdz rudenim.

Būvdarbu laikā ap balstiem tiks izvietoti pontoni, laidumā starp otro un trešo balstu būs sašaurināts ūdens transporta kustības platums, kas ierobežos arī ūdenstransporta pārvietošanos pa upi.

Būvdarbus veic SIA "Būvinženieris", tehnisko uzraudzību nodrošina SIA "Geo Consultants".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Būvinženieris" 2022.gadā strādāja ar 1,9 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt uzņēmuma peļņa bija 281 108 eiro. Uzņēmums reģistrēts 2013.gadā, un tā pamatkapitāls ir 50 000 eiro. Uzņēmums Uzņēmuma īpašnieki ir Vladimirs Barkovs (60%) un Zenons Zaņevskis (40%).