Limbažu novadā dzēsts plašs ugunsgrēks - dega šķūnis, kūts un 4 automašīnas

© Ģirts Ozoliņš/MN

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. jūnija plkst. 6.30 līdz 13. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 21.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Brīvzemnieku pagastu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, deg vairākas kūtis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg šķūnis pilnā 60 m2 platībā, kūts jumts pilnā 360 m2 platībā, kā arī četras vieglās automašīnas 8 m2 platībā. Plkst. 05.19 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 18.21 saņemts izsaukums uz Ogres novada Ogresgala pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums kā rezultātā vieglā automašīna atradās dīķī. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas izcēla cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Pēc pusstundas darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega nepasaimniekota māja, šķūnis, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, apgaismes stabs, siena ruļļi, koku stumbri, skudru pūznis un atkritumi.

Latvijā

Jūlijā zemāki siltumenerģijas tarifi spēkā stāsies sešiem Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) regulējamiem komersantiem, bet pieciem komersantiem, kuriem iepriekšējos mēnešos tarifi samazinājās, palielināsies, aģentūru LETA informēja SPRK.

Svarīgākais