FOTO. Kratīšanas laikā Cēsu novadā izņemts liels daudzums narkotiku

© Valsts policija

Šī gada 27. maijā, veicot izmeklēšanu iepriekš uzsāktā kriminālprocesā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Dienvidvidzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas aizdomās par narkotisko vielu realizāciju aizturēja 1993. gadā dzimušu sievieti, kā arī izņēma dažāda veida narkotikas un skaidru naudu. Policijā turpinās izmeklēšana.

Turpinot aktīvu un mērķtiecīgu darbu narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites apkarošanas jomā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Dienvidvidzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas, sadarbojoties ar citām policijas struktūrvienībām, veica operatīvās un procesuālās darbības iepriekš sāktā kriminālprocesā. Šī gada 27. maijā, Cēsu novadā aizturēja sievieti, kas nodarbojās ar narkotisko un psihotropo vielu neatļautu realizāciju.

Aizdomās par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkos policija aizturēja Cēsu novada iedzīvotāju - 1993. gadā dzimušu sievieti.

Veicot sankcionētu kratīšanu aizturētās sievietes automašīnā, kā arī dzīvesvietā, kopumā tika izņemti 90 grami amfetamīna, 470 grami marihuānas, 50 gramus metamfetamīna, kā arī skaidra nauda - 345 eiro. Lai noteiktu precīzu izņemto narkotisko un psihotropo vielu svaru un sastāvu, ir nozīmētas ekspertīzes.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, un pašlaik vienai personai ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policija

Valsts policija

Valsts policija

Latvijā

No 1.septembra plāno palielināt valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju atlīdzības apmērus, ņemot vērā Tiesu administrācijas ierosinājumus, liecina Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtais noteikumu projekts tiesību aktu projektu publiskajā portālā.