Jēkabpilī par 87 miljoniem eiro būvēs saules enerģijas parku

© unsplash.com

Atjaunojamās enerģijas uzņēmums "Green Genius" noslēdzis līgumus ar divām Vācijas bankām par 87 miljonu eiro aizdevumu, lai Jēkabpilī veidotu saules enerģijas parku, informē "Green Genius" pārstāvji.

No "Berenberg Bank" kompānija saņēmusi aizņēmumu 26 miljonu eiro apmērā, bet no "Nord LB" - 61 miljona eiro apmērā.

Kopējās investīcijas plānotas vairāk nekā 100 miljonu eiro apmērā.

Elektroenerģijas ražošanu jaunajā saules elektrostacijā ar 121 megavatu jaudu plānots sākt nākamā gada vidū. Jēkabpils saules enerģijas parks aizņems kopumā 151 hektāra platību.

"Green Genius" finanšu direktors Roks Bancevičs skaidro, ka liela mēroga saules parka izveide Jēkabpilī nodrošinās būtisku zaļās enerģijas pieaugumu Latvijas elektroenerģijas sistēmā.

"Green Genius" ir atjaunojamās enerģijas uzņēmums, kas izstrādā, izbūvē un īsteno saules, biogāzes, vēja un zaļās ūdeņraža enerģijas projektus. Patlaban uzņēmums īsteno atjaunojamās enerģijas projektus ar kopējo jaudu virs 2,6 gigavatiem dažādās attīstības un būvniecības stadijās astoņās Eiropas valstīs.

"Green Genius" ir daļa no starptautiskās uzņēmumu grupas "Modus Group", kas darbojas 11 Eiropas tirgos.

Latvijā

No pirmdienas tehnoloģiju uzņēmumi un jaunuzņēmumi aicināti pieteikties NATO Aizsardzības Inovāciju Akseleratora Ziemeļatlantijas reģionam programmas ikgadējā grantu konkursā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Svarīgākais